Organski materijali u enterijeru – drvo za lepsi dom

Drvo je organski materijal koji unosi toplinu i element prirode u dom, i upravo ga zato ljudi najvise i vole. Bez obzira na stil uredjenja, drvo ce se uklopiti i uciniti svaki dizajn jos prijatnijim. Drvo je udobno, prijatno, simbolise prirodu i mir i jedan je od najsvestranijih materijala za svaki dom. Evo par nacina za upotrebu drveta u Vasem enterijeru.

ki dom. Evo par nacina za upotrebu drveta u Vasem enterijeru.

33-600

Drvo moze biti odlican arhitektonski detalj – ako imate zid koji je suvise jednostavan i zelite da ga naglasite, samo dodajte drvene lajsne. Osim na zidovima, drvo mozete koristiti i na plafonu i tada prostoriji daje jedinstvenu i toplu dimenziju. Naravno, drvo se moze upotrebiti i za pod i to u vidu parketa koji moze biti postavljen u ukrasnom obrascu tako da ga uopste ne morate pokrivati tepihom.

arhitektura-kuca-suma-drvo (6)

Staro drvo nemojte bacati, samo mu nadjite novu svrhu. Tako, na primer, stara vrata mozete prepraviti tako da postanu uzglavlje kreveta ili upotrebiti paletu kao sto. Jos jedan element koji bi trebalo reciklirati jeste pampur. Pampur se pravi od hrasta i ima izuzetne kvalitete. Zato se od njega pravi mek i prijatan pod, a zbog osobine da smanjuje buku koristi se u prostorijama kao sto su hodnici.

Reciklirane-drvene-palete