Sta treba znati o odabiru tapeta

Zidne tapete ponovo postaju vrlo popularne, a s obzirom na to koliko je izbor veliki, lako se mogu naci one koje ce se uklopiti u bilo koji stil uredjenja enterijera. Cvetni, geometrijski i apstraktni detalji i motivi su nezaobilazan deo savremenog enterijera i zbog toga sto je najlaksi nacin za uvodjenje takvih detalja u enterijer preko tapeta, one postaju sve trazenije. Oslikavanje nekog od pomenutih motiva bilo bi dosta komplikovano, a tapete ceo proces cine potpuno jednostavnim. Evo sta jos treba znati o zidnim tapetama.

uvodjenje takvih detalja u enterijer preko tapeta, one postaju sve trazenije. Oslikavanje nekog od pomenutih motiva bilo bi dosta komplikovano, a tapete ceo proces cine potpuno jednostavnim. Evo sta jos treba znati o zidnim tapetama.

aktraktivan-regal NEMACKE-TAPETE-NAJPOVOLJNIJE-_slika_O_6123957

Vrlo je popularno i zanimljivo jedan zid u prostoriji obloziti zidnim tapetama. Bilo da su to cvetni motivi ili geometrijski uzorci, sigurno nece pogresiti. S obzirom na to da su veoma popularni krupni uzorci, nije preporucljivo oblagati sve zidove jer ce to biti previse. Pravi efekat se postize upecatljivim dezenom na samo jednom zidu, a da bi takve tapete mogle da ispune svoj pun potencijal, pozeljno je da ostali zidovi budu u neutralnim tonovima. Svi naglaseni zidovi stvaraju nelagodnu atmosferu.

338042958 52715afeeeac8moderne_tapete_za_dnenvi_boravak

Kada su u pitanju veliki uzorci, preporucljivo je da to bude bela podloga tapete u kombinaciji sa belim zidovima, a ako zelite sitniji uzorak, mozete se opredeliti i za smelije kombinacije. Ipak, boja ostalih zidova bi trebalo da bude sastavni deo tapeta kako biste postigli povezanost prostora.

Ukrasne-tapete11 crno-bele-tapete

Za spavacu sobu mozete potraziti tapete sa umirujucim motivima i neznim nijansama plave i zelene boje, dok se u decijoj sobi mozete opredeliti za zivahne motive i vesele boje. Pored dezena, za stvaranje prave atmosfere potrebno je i pravilno odrediti odgovarajucu dimenziju i poziciju. Tapete ne treba spavljati na sporedne zidove, jer ce oni tako nepotrebno privlaciti paznju. Pravo mesto bi bilo na zidu iza garniture za sedenje ili kreveta u spavacoj sobi, odnosno pored stola u trpezariji, kako biste naglasili upravo pomenute elemente. Za maksimalan ucinak, ako postoji mogucnost, mozete tapete iskombinovati sa zidnim svetlima.

nys-352303 kuhinjske-tapete