Vinil podovi – Sta je vinil?

Vinil podovi su nekada bili vrlo popularni, ali su tu popularnost izgubili, i to u velikoj meri zbog ne bas lepog izgleda. Sada ponovo postaju trazeni, i to sa dobrim razlogom. Ovi podovi su dugotrajni, vrlo otporni na habanje i malo kostaju, a kada je u pitanju dizajn, na trzistu se nalazi veliki izbor pa cete sigurno naci model koji odgovara Vasem enterijeru, bilo da je on tradicionalan ili moderan.

i izbor pa cete sigurno naci model koji odgovara Vasem enterijeru, bilo da je on tradicionalan ili moderan.

glossy-brown-vinyl-plank-flooring-wood-plank-flooring-for-living-room-ideas-vinyl-plank-flooring

Vinil podovi su vrlo izdrzljivi i dugo zadrzavaju prvobitni izgled uz minimalno odrzavanje, sto ih cini odlicnim izborom za sobe koje su vrlo prometne. Osim toga, uspesno smanjuju buku i obezbedjuju topao i udoban pod. Zahvaljujuci tome sto zahtevaju minimalnu negu i otporni su na ostecenja, vinil podovi nalaze svoju primenu u sirokom spektru prostorija. Ovi podovi nisu otporni sam na fleke, vec i na vodu i vlagu, sto ih cini odlicnim izborom za prostorije kao sto su kupatila, kuhinje i podrumi.

578-postavlajnje-vinil-podova

Za razliku od nekadasnjeg vrlo suzenog izbora, danas se vinil podovi mogu naci u sirokoj paleti boja i dizajna – tu je boja parketa, plocica, granitnog poda i slicno. Kada je u pitanju vinil, treba odluciti ne samo o dizajnu, vec i o vrsti. Ovi podovi se mogu naci u trakama, plocama i cak daskama, i zahvaljujuci tome imate mnogo opcija za postavljanje i kreiranje jedinstvenog enterijera. Ako zelite pod sa sarama, treba da odaberete trake, a ako zelite izgled u vidu sahovske table, onda su vinil ploce bolji izbor.

Kph.1920x1080