Velike ideje za male spavace sobe

Premda su male spavaće sobe teže za uređenje, one ne moraju biti monotone i neinspirativne. Uz malo mašte mala spavaća soba može biti podjednako lepa i funkcionalna kao i ona koja ima veću kvadraturu. Odaberite samo dve boje za dekoraciju, pametno iskoristite slobodan prostor i uložite vreme da pronađete odgovarajuće načine skladištenja i Vaša mala spavaća sobe može postati prava oaza za opuštanje. Takođe, možete odabrati par detalja u Vašem stilu, da biste ovoj prostoriji dali lični pečat.

eme da pronađete odgovarajuće načine skladištenja i Vaša mala spavaća sobe može postati prava oaza za opuštanje. Takođe, možete odabrati par detalja u Vašem stilu, da biste ovoj prostoriji dali lični pečat.

small-bedroom-make-larger-e1347789526651 images (3)


S obzirom na to da je soba mala, potrebno je odabrati svetle boje za zidove da bi ona delovala veće i prostranije, što je posebno bitno ako soba nema dovoljno prirodne svetlosti. Pored neizostavne svetle palete, i sve pastelne boje su dobar izbor za male prostore. Horizontalne pruge će vizuelno povećati prostor dok se sa jarkim bojama možete igrati na zidu iznad kreveta. Neka zanimljivi detalj na zidu budu vaše porodične slike. Njima ćete dati lični pečat sobi, a dobar izbor slika i zanimljivih ramova može joj dati dašak boje i učiniti je prijatnijom.

wall-color-in-small-bedroom Wallpaper-Accent-wall

small-bedroom-design-pictures-01
Male sobe mogu bit podjednako glamurozne kao i velike, ali je potrebno da nameštaj bude svedeniji i da, po mogućstvu, ima više funkcija. Polica iznad uzglavlja može Vam poslužiti kao noćni stočić, a iznad nje možete postaviti viseću komodu. Ormani bi trebalo da budu zatvoreni i jednostavnih linija, a u ovu svrhu može Vam poslužiti i prostor ispod kreveta. Fioke koje u ovom prostoru možete ugraditi biće Vam od velike koristi za odlaganje posteljine ili garderobe. Krevet bi trebalo da bude manjih dimenzija i bez teških okvira – široki okviri nepotrebno zauzimaju preko potreban prostor.

Small-Bedroom-Ideas-25-1-Kindesign images creative_ideas_to_decorate_a_small_room__beautiful_small_modern_bedroom_decoration_ideas_with_wood_study c6ce41e199a73433820ac512d505d10b

7-15-bedroom-light-1