Kako da odeberete pravi tepih – mesto, velicina i boja

Kada birate tepihe za stan ili kuću, treba da obratite pažnju na tri kriterijuma, a to su: prostorija u kojoj će se naći, veličina i boja. Pravilno izabrani tepih će dovesti enterijer do savršenstva, ali će loš izbor učiniti da soba izgleda nedovršeno i neuredno, pa je potrebno potruditi se i naći onaj pravi. Pored toga što doprinose estetskom utisku, tepisi su praktični jer pružaju udobnost i daju toplinu. Pogledajte savete koji Vam mogu pomoći da odaberete pravi tepih koji će u Vaše sobe uneti osećaj topline i prijatnosti.

ti se i naći onaj pravi. Pored toga što doprinose estetskom utisku, tepisi su praktični jer pružaju udobnost i daju toplinu. Pogledajte savete koji Vam mogu pomoći da odaberete pravi tepih koji će u Vaše sobe uneti osećaj topline i prijatnosti.

52484e926267dmoderni_tepisi_u_spavaćoj_sobi area_rug_4

Odabir veličine tepiha zavisi od prostorije za koju je namenjen. U dnevnoj sobi je poželjno da tepih bude ispod stola i da zahvata zonu sedenja, što je slučaj i u trpezariji, gde je potrebno da tepih bude kako ispod stola, tako i ispod svih stolica. U spavaćoj sobi mozete odabrati onaj koji zahvata prostor kretanja oko kreveta, bilo da se nalazi i ispod kreveta ili ne, dok u dečijoj sobi tepih moze biti po celom podu ili samo onom delu koji zahvata prostor za igru. Za hodnike možete kupiti tepihe koji prate putanju kretanja.

rug_match_small ljubičasta-spavaća-soba-1 Choosing_the_right_Rug_sizeCSS_19

Tepisi koji se prostiru po celom podu čine prostor monotonim i više ne predstavljaju dobar izbor. Kada određujete veličinu tepiha za dnevnu sobu, treba imati u vidu da, kada sedite na garnituri, noge treba da Vam budu na tepihu, a ne na podu. Pravilno ćete odabrati tepih za trpezariju ako predvidite da bi trebalo da sve stolice i dalje budu na njemu čak i kada sedite na njima.

2ef6078e92a3 8c62222502ad2e85_1354-w503-h376-b0-p0--home-design

Kada odabirate boju, bitno je da je uskladite sa ostatkom sobe. Ako u prostoriji već imate dosta boja, tepih bi trebalo da bude jednobojan, bilo da je to neka neutralna boja ili boja koja se slaže sa nameštajem koji već imate. Ako ste ljubitelj višebojnih, upečatljivih tepiha, onda je bolja ideja da prvo kupite tepih, a da potom nameštaj i i druge ukrase uskladite sa njime. Boja tepiha treba da bude u skladu sa ostatkom sobe, ali ukoliko ste se odlučili za veoma svedeno uređenje, upečatljiv tepih može da učini celu sobu interesantijom i veselijom.

80--decija-soba ljubičasta-spavaća-soba-1