U par koraka do moderne i udobne dnevne sobe

Kako je dnevna soba mnogima omiljeni deo doma, ona mora biti uredjena sa ukusom i delovati udobno i prijatno. Pored toga,ovaj prostor mora biti fukcionalan i adekvatno opremljen za sve obaveze koje tu obavljate. Evo kako da to postignete i koji su neki od najcescih stilova uredjenja koji se mogu sresti.

sresti.

337

Za moderan utisak u Vasoj dnevnoj sobi, odlucite se za pravac sa malo detalja, ali vrlo efektnih. Sa druge strane, ljubitelji rusticnog stila mogu da unesu veliki broj vecih i manjih predmeta, ali je i dalje bitno da u toj sobi moze nesmetano da se krece i funkcionise. Ipak, lezeran stil je onaj koji daje najvise slobode. Ovaj stil Vam omogucava da kombinujete razne druge stilove i da nonsalantno rasporedite sitnice i ambijent ce i dalje delovati zanimljivo i moderno.

333

Bez obzira na to za koji se stil odlucite, ako imate i fotelje pored garniture za sedenje i ako klub sto nece svima biti dovoljno blizu, pronadjite jos jedan malnji sto i smestite ga pored najudaljenije fotelje. Tepih je jos jedan obavezan detalj, i ako ste ljubitelj minimalizma, mozete da odaberete neki jednostavniji i odmereniji – tepih ne mora biti fokusna tacka.

336

Namestaj u svakom slucaju treba da bude tako rasporedjen da mozete neometano da se krecete, i nemojte se opustiti kada su detalji u pitanju – pogresna lampa ili zavese pokvarice celokupan utisak. Osvetljenje je posebno bitno, i kao najbolje resenje se pokazala kombinacija slabijih sijalica uperenih u zid i podnih lampi u coskovima sobe.

334