Elegancija uz mozaik plocice

Mozaik plocice su u poslednje vreme vrlo popularne, i to sa odlicnim razlogom. One se lako postavljaju, odlicne su za mesta koja su nepristupacna za druge vrste plocica, a efekat koji se na kraju dobije je odlican. Ove plocice se mogu naci u razlicitim dimenzijama, ali se mogu kupiti i povezane mrezicom tako da se dobije velicina standardne plocice. One se izradjuju od stakla, kamena, u razlicitim tonovima i bojama, a jako je interesantan mozaik koji se sastoji od razlicitih materijala.

rezicom tako da se dobije velicina standardne plocice. One se izradjuju od stakla, kamena, u razlicitim tonovima i bojama, a jako je interesantan mozaik koji se sastoji od razlicitih materijala.

17930_wc-shutterstock_8442214_hf

Koliko ce mozaik plocice biti efektne u nekom prostoru zavisi od materijala od kojih su napravljene, kao i od povrsine na kojoj se nalaze. Premda se najcesce koriste u kuhinji i kupatilu, ove plocice se mogu naci i u hodniku pa cak i u dnevnoj sobi. U tom slucaju se koriste za naglasavanje nekog elementa, poput kamina. Kada je u pitanju kupatilo, ove plocice su odlican izbor zbog atraktivnog izgleda ali i lakog odrzavanja. Ipak, ne preporucuje se oblaganje celog kupatila ovim plocicama. Koristite ih za zid kod kade ili tus-kabine ili za deo zida kod umivaonika.

mozaik-pločice-u-kuhinji-5

Kada su u pitanju vrste, treba izbegavati kamene mozaik plocice za kupatila, jer njih ostecuju hemikalije koje su neizostavne za odrzavanje higijene kupatila. Bolji su izbor plocice od stakla ili keramike, ali i njihova kombinacija, koja ce prostor uciniti narocito interesantnim. Pored toga, cak se slaganjem mozaik plocica mogu stvoriti i razliciti motivi.

moderno-malo-kupatilo-3