Klizna vrata – vrlo korisni i dekorativni element svakog enterijera

Klizna vrata se mogu vrlo efikasno iskoristiti za razdvajanje dve prostorije, ali u isto vreme predstavljaju vrlo zanimljiv dekorativni element svakog enterijera. Pomoci ce Vam da povecate dozu privatnosti i smanjite nivo buke, a s obzirom na to da su dostupna u velikom broju stilova, lako cete naci ona koja ce zadovoljiti Vas ukus.

aci ona koja ce zadovoljiti Vas ukus.

vrata

Klizna vrata su odlicno resenje kada treba predvojiti neku veliku prostoriju. Ona Vam daju mogucnost da namestaj postavite odmah do njih i tako ustedite prostor, jer vrata mogu da se otvaraju uprkos namestaju. Jos jedna velika prednost ovih vrata je ta sto ne postoji opasnost od lupanja i razbijanja stakla u slucaju promaje, a u zavisnosti od velicine otvora, mozete se opredeliti za manji ili veci broj krila, kombinaciju fiksnih i i kliznih krila, nacin otvaranja i slicno.

vrata4

Od vrste materijala za klizne sisteme zavisi i cena, a oni mogu biti od PVC profila, aluminijuma ili drveta, a bez obzira na materijal, profili se mogu naci u dosta razlicitih dezena.

vrata1

Klizna vrata se ne moraju koristiti samo za razdvajanje prostorija, vec ih mozete upotrebiti i za zastakljivanje terase. Velika prednost kliznih vrata je i ta sto ne zauzimaju mesto za otvaranje. Ona se otvaraju duz zida – mogu da klizaju uz zid ili im mozete stvoriti prostor u zidu tako da se zapravo ne vide kada su otvorena.

vrata3