Kada Vam soba ne deluje dovoljno dobro – koji su moguci uzroci i kako ih resiti

Sigurno Vam se vec desavalo da Vam neka prostorija ne deluje dovoljno dobro, ali ni sami niste sigurni sta je to u pitanju. Da biste resili taj problem, potrebno je da prethodno znate da su najlepse sobe zapravo savrsen balans vise razlicitih elemenata i da jedan detalj van balansa moze da dovede do loseg krajnjeg rezultata. Evo razloga iz kojih se mozda ne osecate dovoljno prijatno u nekoj sobi i kako da to resite.

do loseg krajnjeg rezultata. Evo razloga iz kojih se mozda ne osecate dovoljno prijatno u nekoj sobi i kako da to resite.

soba1

Jedan od najvecih uzroka neprijatne sobe jeste neadekvatan raspored namestaja. Cesto ljudi zapamte raspored koji je bio prisutan kada su prvi put videli stan i takav raspored zadrze cak i kada renoviraju prostor. Pre nego sto pocnete da razmestate namestaj, razmislite koja Vam je tacka centralna, koji su nedostaci te sobe i koliko dobro trenutno koristite slobodan prostor.

soba3

Ako Vam je suvise elemenata u na podu ili vrlo nisko, stvorice se prostor koji je skucen i neprijatan za boravak. Da Vam soba ne bi delovala suvise tesko u donjem delu, potrazite elemente koji su namenjeni za zidove i na taj nacin cete postici utisak visine i balansa. Jos jedan nacin da sobu ucinite visom jesu zavese od poda do plafona, a umetnicka dela na zidu ucinice je sofisticiranijom.

soba

Nedostatak prirodnog svetla moze vrlo mnogo da utice na Vas utisak da soba nije dovoljno dobro uredjena. Ako postoji mogucnost za dodatni prozor, iskoristite ga. Ipak, kako to cesto nije moguce, morate se posluziti trikovima. Ogledala pored prozora ce reflektovati svetlost i uciniti sobu daleko svetlijom. Takodje, neka zidovi i namestaj u sobi budu sto svetlije boje kako ona ne bi delovala jos tamnije nego sto jeste.

soba4