Sobne biljke – Korisni trikovi za uspesno uzgajanje cveca

Mnogima ne polazi za rukom da uzgoje divne sobne biljke zdravih listova i cvetova. Ako ste medju njima, trebalo bi da znate da je potrebno samo da se upoznate sa par trikova za uspesno uzgajanje cveca i redovno ih primenjujete i ubrzo cete moci da uzivate u plodovima svog truda. Dovoljno je da zavirite u svoju kuhinju i da naucite kako da koristite neke namirnice koje se tu nalaze.

virite u svoju kuhinju i da naucite kako da koristite neke namirnice koje se tu nalaze.

23

Cvece ciji je glavni adut list posebno dobro reaguje na pivo. Nakon brisanja listova od prasine, predjite preko njih krpom koju ste natopili rastvorom vode i piva u odnosu 1:1. Pored toga, u vodu za zalivanje mozete usuti ustajalu mineralnu vodu ili crni caj, ili pak dodati iskoriscene vrecice caja – svi ovi sastojci su idealno gnojivo. Talog od kafe i voda u kojoj se kuvao krompir ili jaja takodje povoljno deluju na izgled biljaka.

24

I voce moze biti izvrsno gnojivo za biljke – ukoliko ste u mogucnosti, zemlju oko cveca oblozite korom od banane, ali mozete i komadice jabuke utisnuti u zemlju i tako podstaci cvetanje. Beli luk je odlicno sredstvo protiv parazita a koristi se tako sto se jedan cen stavi u zemlju.

25

Tu je i par trikova za rezano cvece: u vodu dodajte par kapi limuna ili vitamin C u prahu kako bi ono sto duze ostalo sveze, ali isto mozete postici i aspirinom. Pre stavljanja u vazu, korisno je da malo podrezete stabljike ispod tekuce vode, a ukoliko cvetovi vec pokazuju znakove uvelosti, na kratko ih stavite u vrucu vodu.

26