Pravilno odaberite bastenski namestaj

Odabir bastenskog namestaja je jedan od tezih zadataka kada je u pitanju uredjenje eksterijera. Pronalazenje pravog namestaja za bastu moze biti mnogo komplikovanije nego izbor namestaja za enterijer jer su bastenske garniture izlozene brojnim spoljasnjiim uticajuma, poput kise, sunca i drasticnih promena temperature, pa sve to treba uzeti u obzir. Da biste odabrali pravi bastenski namestaj, obratite paznju na sledece stavke.

h promena temperature, pa sve to treba uzeti u obzir. Da biste odabrali pravi bastenski namestaj, obratite paznju na sledece stavke.

Bastenski-namestaj10199

Bilo da je u pitanju basta ili terasa, pre kupovine treba razmotriti slobodan prostor koji imate na raspolaganju. Vas prostor za opustanje mora biti komotan da bi Vam bilo prijatno, pa povedite racuna o tome da ne kupite suvise velike komade koji ce opteretiti prostor.

kika-bastenski-namestaj-02 download

Kod odabira bastenske garniture je najbitnije naciniti pravilan izbor materijala, a on zavisi od lokacije, prostora i stila koji zelite da postignete. Dok drvo pruza tradicionalan osecaj, potrebno je dodatno odrzavanje takvog namestaja, ali ce on uz pravilnu negu jako dugo trajati, plastika jeftiniji izbor ali taj materijal nije izdrzljiv i vek trajanja mu je relativno kratak. Namestaj od aluminijuma je jos jedan dobar izbor koji se uklapa u savremeni stil uredjenja i odlicno se kombinuje sa drugim materijalima, a garniture od gvozdja su vrlo elegantne i uz pravilno odrzavanje ne podlezu rdji.

bastenski-namestaj_0b65f1a79c264c03e3401670c73ea5ff Bastenska-garnitura111

Ako planirate namestaj u biji, trebalo bi da znate da crna i bela nisu prakticne boje, jer crna upija sunceve zrake i to namestaju skracuje vek trajanja, a bela ih odbija i nastaje neprijatan vizuelni efekat. Blage nijanse zelene su bolji izbor, a namestaj u boji drveta se lakse odrzava i prirodnije je resenje.

A2ICN0f7SgoDf7M4ylGDKIXXXL4j3HpexhjNOf_P3YmryPKwJ94QGRtDb3Sbc6KY 1. prva