Crni plafon? Razlozi za takav detalj

Iako se smatra da crna boja u enterijeru zatvara prostor i stvara negativnu atmosferu, ako se upotrebi na pravi nacin, ona moze postici potpuno suprotan efekat. Iako je opste poznati savet da plafon treba da bude bele boje kako bi soba delovala vise i prostranije, pazljivom primenom crne boje moze se postici neverovatan efekat. Ako se dvoumite, evo par razloga koji ce Vas mozda ubediti da svoj plafon prekrecite u crno.

e se postici neverovatan efekat. Ako se dvoumite, evo par razloga koji ce Vas mozda ubediti da svoj plafon prekrecite u crno.

Jill_VanTosh_chocolate_black_painted_ceiling

Ukoliko u sobi imate detalje u crnoj boji, crni plafon ce ih samo naglasiti. Pored toga, u savremenom uredjenju se grede na plafonu ne sakrivaju, vec se isticu, a crna boja je pravi nacin da to uradite. Ako ste tokom izgradnje kuce odlucili da napravite vrlo visok plafon smatrajuci da ce on prostoriju uciniti komotnijom a onda videli da je efekat potpuno suprotan, crna boja ce Vam pomoci da resite taj problem i vizuelno mu  smanjite visinu. Premda deluje kontradiktorno, crna boja moze i povecati visinu plafona ukoliko nanesete malo crne boje i na ivice zidova.

screen-shot-2014-03-26-at-10-27-07-am Jill_VanTosh_chocolate_black_painted_ceiling

Ukoliko niste sigurni kojim detaljima biste najlakse stvorili interesantan enterijer, crni plafon ce postici i mnogo vise nego sto ste se nadali. On je pravi izbor i ako Vam je ostatak prosotrije u crno-belim tonovima, a narocito ako ste se opredelili za crn pod. Ako ste dovoljno hrabri da prekrecite zidove u crnu boju, mozete dodati crnu boju i na plafonu, s tim sto bi trebalo da napravite granicu izmedju ove dve povrsine nekom svetlom bojom koja se pojavljuje u prostoru.

traditional-bathroom1 cef1bb855fde0b6171432e306a924201