Prenos PTT prikljucka pri kupovini stana iz stare gradnje

Ukoliko prodavac odluci da ne ostavi telefonski broj u stanu koji je predmet kupoprodaje, treba podneti zahtev za nov PTT prikljucak. Medjutim, postoji i mogucnost da se PTT prikljucak prenese. Ako prethodni vlasnik zeli da ostavi telefonski prikljucak u stanu koji ste kupili, evo kako obaviti citav postupak prenosa.

tav postupak prenosa.

telefonski-prikljucak-12345

Da biste Vi, kao kupac, postali vlasnik broja koji prodavac ostavlja u stanu treba izvrsiti prenos pretplatnickog prava. Ipak, za ovaj postupak je potrebno da i prodavac bude prisutn, a sve je najbolje obaviti neposredno nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Od dokumentacije ce Vam biti potrebna fotokopija kupoprodajnog ugovora i fotokopije licnih karata prodavca i kupca.

tel_prikljucak_104225

Medjutim, ukoliko prodavac ipak ne zeli da Vam ostavi svoj telefonski broj, moracete samostalno da podnesete zahtev za nov PTT prikljucak. Potrebno je da podnesete zahtev Korisnickom servisu i za oko 15 dana ce Vam stici objasnjenje da li postoji mogucnost prikljucenja novog broja ili je neophodno napraviti neke promene kako biste mogli da dobijete broj.