Otvorite prostor – dnevna soba i kuhinja kao jedna celina

Tradicionalno, dnevna soba i kuhinja su dva odvojena prostora. Ipak, brz način života i novi trendovi u uređenju enterijera zahtevaju da se ova dve prostora spoje u jednu celinu. Ovakav vid uređenja će Vam omogućiti da se u isto vreme posvetitie i kuvanju i svojoj porodici, te je preporuka da, ukoliko postoji mogućnost, dnevnu sobu otvorite ka kuhinji i i spojite ih u jedan funkcionalan prostor. Evo kako to sve možete uraditi.

da, ukoliko postoji mogućnost, dnevnu sobu otvorite ka kuhinji i i spojite ih u jedan funkcionalan prostor. Evo kako to sve možete uraditi.

Kuhinjsko-ostrvo-slika5-505x505 sank-ideje-18

U sredinu novog prosotora možete postaviti kuhinjsko ostrvo, koje može biti praktično isto koliko je i estetski lepo rešenje. Ono može biti radni deo kuhinje ako sadrži elemente kao što su šporet, sudopera, radna površina, ili Vam čak može poslužiti i kao sto za ručavanje. Osim toga, u slučaju da Vam je za decu potreban manji sto, a kvadratura stana Vam ne daje mnogo mogućnosti, takav manji sto može biti sakriven ispod kuhinjskog ostrva, a izvlači se po potrebi.

download (1) download

Još jedna praktična strana kuhinjskog ostrva jeste što može da posluži za odlaganje posuđa ili namirnica – potrebno je samo opremiti ovakav komad fiokama, ormarićima ili policama, u zavisnosti od toga šta odlučite da tu odlažete.

kuhinjsko-ostrvo-04Luxurious-Kitchen-Island-Table-Ikea

Ipak, kuhinjsko ostrvo nije jedino rešenje – tu je još i šank i “prozor”. Oba ova komada se, kao i kuhinjsko ostrvo, mogu iskoristiti i za odlaganje stvari, što će Vam dati malo više sloboddnog prostora u kuhinji.

кухня-остров16 cute-kitchen-dining-room-ideas-with-photos-of-kitchen-dining-decor-new-in-kitchen-gallery