Odaberite pravu sofu – Koji su Vam tipovi na raspolaganju

Sofe su interesantan dodatak svakom enterijeru, one su prakticne, lepo izgledaju i postoji mnogo tipova. Ukoliko ste zainteresovani za takvu kupovinu, treba da znate da postoji vise vrsta sofa, a koju cete odabrati zavisi samo od Vasih zelja i ostatka enterijera. Upoznajte se sa raznim tipovima sofa pre nego sto krenete u potragu za jednom i razmislite koja bi se najbolja uklopila u vec postojece uredjenje.

aznim tipovima sofa pre nego sto krenete u potragu za jednom i razmislite koja bi se najbolja uklopila u vec postojece uredjenje.

images

Tuxedo sofa je jedan od obelezja 20-ih godina proslog veka i sa naslonima za ruke koji su iste visine kao i naslon za ledja, ona deluje vrlo elegantno i cini prostor glamuroznijim. Ako pak zelite da stvorite prijatan i udoban ambijent, mozete se opredelitii za sofu kamiljih ledja koju karakterise naslon lucnog oblika i blago uvijeni krajevi. Tapacirane, otvorenih nogara i bez naslona za ledja, ove sofe stvaraju gostoljubivu atmosferu.

style_decor_gvtour_21

Jedna od najudobijijh sofa jeste engleska sofa zaobljenih rukohvata koja nosi sa sobom dasak britanske provincije. Zategnuta ledja, mekani jastuci, niski nasloni za ruke i niske nogare cine ovaj tip olicenjem udobnosti u svetu sofa, i zahvaljujuci tome one svakom modernom domu daju osecaj topline. Jos jedna vrlo udobna vrsta je i Bridgewater, ali je poznata i pod nazivom engleski trosed, sa udobnim, punjenim jastucima, nisko postavljenim naslonima za ruke i presvlakom koja prekriva nogare.

d3c164654ed5bde207d1390cf681001d

Moderne sofe obicno imaju niske, cetvrtaste nogare i grublje linije, ali varijacija ima mnogo. Osim toga, kod modernih sofa se mogu prepoznati oblici iz prirode i uocljiva je snazna geometrija, a odlicno se uklapaju u sve vrste modernog uredjenja enterijera. Pored toga, tu su jos i sekcionalne sofe, odnosno ugaone garniture, prakticnog dizajna i odlican su izbor za savremene prostoriije vece kvadrature, dok za manje stanove ipak treba birati neki drugi tip.

ugaona_garnitura_melani