Ulepsajte enterijer pravilnim osvetljenjem

Dobar odabir osvetljenja je jedan od klučnih elemenata uređenja Vašeg enterijera. Dobro osvetljenje će učiniti da Vaš dom odiše topllinom i može napraviti stimulativnu atmosferu za druženje ili mirnu atmosferu za opuštanje nakon napornog dana. Prirodna svetlost, električna rasveta i boje u enterijeru su usko povezani, pa o njima treba razmisliti pre početka uređivanja stana ili kuće i pravilno ih iskombinovati.  Svetlo, prirodno ili veštačko, u velikoj meri utiče na naše raspoloženje, pa ako Vaše sobe ne dobijaju dovoljno prirodnog svetla,  potrebno  je uneti razne izvore veštačkog i stvoriti prijatnu atmosferu koja pruža osećaj dobrodošlice.

je u enterijeru su usko povezani, pa o njima treba razmisliti pre početka uređivanja stana ili kuće i pravilno ih iskombinovati.  Svetlo, prirodno ili veštačko, u velikoj meri utiče na naše raspoloženje, pa ako Vaše sobe ne dobijaju dovoljno prirodnog svetla,  potrebno  je uneti razne izvore veštačkog i stvoriti prijatnu atmosferu koja pruža osećaj dobrodošlice.

images pustite-svjetlost-u-svoj-dom-5143-611x408-20120223141931 osvetljenje_620x0

Svetlo treba da bude praktično pa razmislite o funkcijama koje sobe treba da ispunjavaju. Dnevna soba treba da pokrije širok spektar aktivnosti pa pored jedne sijalice u centru sobe možete upotrebiti podne i stone lampe ili iskoristiti zidne lampe koje će osvetljavati sliku na zidu i tako je istaknuti. Podne lampe sa regulatorom svetlosti možete postaviti pored garniture za sedenje i prigušiti svetlo ukoliko gledate televiziju ili ga pojačati ako želite da čitate. Kada birate osvetljenje za radni sto, izbegavajte halogene svetiljke, jer po nekima one mogu loše uticati na zdravlje.

355825 50bf7d1cc84demoderne_podne_lampe_u_dnevnom_boravkusvetlost-lampe-u-vasem-domu_800x600

Loše odabrano i iskombinovano osvetljenje može da uništi i najbolje uređeni enterijer, dok pravilna upotreba različitih izvora svetlosti može da prikrije i neke propuste koje ste možda napravili pri uređenju. Za efikasno i estetski lepo osvetljenje treba odabrati ne samo odgovarajuću vrstu lampe, već i onu koja se uklapa u Vaš enterijer i daje mu Vaš lični pečat. Rasveta nema samo ulogu osvetljenja već i dekoracije prostora raznim efektima i dizajnom rasvetnih tela. Izbor je veliki, pa bi ovo trebalo da bude zabavan deo uređenja enterijera.

PODNA_LAMPA_Stand_disk_1_138737743593df552e02f 5199f58709d0emoderna_podna_lampa_u_dnevnoj_sobisvetiljka-za-pod