Kako da pretvorite dnevnu u spavacu sobu

Ako imate malu kuću ili stan i prinuđeni ste da dnevnu sobu koristite i kao spavaću, morate da pronađete način da taj prostor maksimalno iskoristite i prilagodite tako da se u toku dana može koristiti kao dnevni boravak a noću kao spavaća soba. Kada soba treba da ima dvostruku funkciju, nije je lako urediti a da biste to uspešno uradili, potrebno je da neki komadi nameštaja takođe ispune dvostruku funkciju i treba se pridržavati nekih osnovnih pravila. Ako ste u takvoj situaciji, pročitajte par saveta koji će Vam pomoći da je uredite tako da bude podjednako prijatna kao dnevna ali i kao spavaća soba.

ije je lako urediti a da biste to uspešno uradili, potrebno je da neki komadi nameštaja takođe ispune dvostruku funkciju i treba se pridržavati nekih osnovnih pravila. Ako ste u takvoj situaciji, pročitajte par saveta koji će Vam pomoći da je uredite tako da bude podjednako prijatna kao dnevna ali i kao spavaća soba.

1819183651493d184608ec5334651004_extremecambridge-suites-halifax-one-bedroom-suite-livingroom

Prebacivanje sa dnevnog na noćni raspored može biti lak proces ukoliko imate nameštaj koji ima višestruku funkciju. Počnite od kreveta na razvlačenje. Kreveti i sofe za dnevnu sobu jednostavnog dizajna i zemljanih tonova učiniće Vašu dnevnu sobu prijatnom, a kada ih rasklopite, dnevna soba se pretvara u spavaću. Izbegnite masivne klub stolove i radije odaberite one lagane ili stolove koji imaju točkiće tako da ih uveče lako možete pomeriti i razvući sofu na kojoj ćete spavati. U tom slučaju, klub sto Vam može poslužiti kao noćni stočić.

MEHANIZMI_OTVARANJA_Nemacki_LIFT_mehanizam__NASLOVNA2 Brest-600x450

Ukoliko Vam je soba koja treba da bude i dnevna i spavaća mala ili uska, njeno uređenje predstavlja još veći izazov. Kada su u pitanju boje zidova, preporuka je da to budu blagi tonovi koji će učiniti sobu većom i prijatnijom. Ovakve sobe ne treba pretrpavati masivnim nameštajem ni sitnicama, već se pridržavati minimalističkog uređenja i birati nameštaj čistih linija i svetlih boja, i zadržati samo potrebne stvari. Ako je soba uža nego šira, podelite taj prostor u dve celine tako što ćete koristiti manji komadni nameštaj i podeliti ga u grupe.

stan1 BOLTON-9316