Očistite tepihe i nameštaj lako i brzo

Možda se čini da je fleke sa tepiha i nameštaja gotovo nemnoguće očistiti, uz par trikova i sastojaka, lako ćete ih očistiti i učiniti svežima i mirisnima. Pogledajte kako da to uradite.

21

Garniture od mebl štofa mogu biti problematične za održavanje jer se na mestima gde se uvek sedi ili leži stvaraju fleke. Ipak, te fleke je lako očistiti, a sve što Vam je potrebno jeste soda bikarbona i voda. Možete napraviti rastvor od ovih sastojaka i njime poprskati deo koji treba tretirati, ili posuti sodu bikarbonu na prethodno nakvašeni deo. Nakon 2 ili 3 sata biće dovoljno da samo usisate i problem će biti rešen, a isti sistem možete primeniti i za čišćenje fleka na tepihu.

22

Ukoliko je nameštaj od materijala koji podnosi čišćenje vodom a uočili ste manju fleku, pokušajte prvo da je očistite vlažnim maramicama pre nego što posegnete za nekim jačim sredstvom. Ako želite da samo malo osvežite garnituru za sedenje kako bi lepše mirisala, dodajte malo blagog deterdženta za sudove u toplu vodu i napravite penu, koju zatim nanosite na nameštaj krpom. Jako je bitno da proverite da li nameštaj podnosi vodu i uradite test na delu koji se ne vidi pre nego što primenite ovaj postupak na celu površinu.

23

Za čišćenje tepiha još možete koristiti i sirće. Njega treba pomešati sa vodom i jednostavno sunđerom natopljenim u ovaj rastvor preći preko tepiha koje želite da očistite.

24