Polica i efektna dekoracija – maska za radijator

Ukoliko Vam je potrebna još jedna polica za odlaganje sitnica ili samo ne želite da se radijatori u Vašem stanu ili kući vide, možete iskoristiti maske koje se postavljaju na radijatore i služe kao veoma efektna dekoracija. Pored toga što mogu da posluže kao police za knjige, ove maske mogu postati i vrlo zanimljive klupice za sedenje pored prozora. U tom slučaju treba da obratite pažnju na estetsku ali i funkcionalnu stranu maske. Ove obloge se uglavnom izrađuju od drveta, a dimenzije prate mere radijatora dodajući oko 15 cm sa strane i po visini. Evo još nekih detalja na koje treba obratiti pažnju ukoliko odlučite da su Vam ove maske potrebne ili estetski lepe.

gu postati i vrlo zanimljive klupice za sedenje pored prozora. U tom slučaju treba da obratite pažnju na estetsku ali i funkcionalnu stranu maske. Ove obloge se uglavnom izrađuju od drveta, a dimenzije prate mere radijatora dodajući oko 15 cm sa strane i po visini. Evo još nekih detalja na koje treba obratiti pažnju ukoliko odlučite da su Vam ove maske potrebne ili estetski lepe.

download (1) download (2)download (3)

Maske za radijatore se prave na osnovu mera radijatora ali se dodaje po 15 cm zbog lakše cirkulacije vazduha. Da se ta cirkulacija ne bi umanjila, potrebno je da maska ima otvore ne manje od 3 cm, tako da hladan vazduh može da uđe u masku odozdo, zagreje se i izađe sa gornje strane. Koju god da ste dodatnu namenu smislili za ove maske, najvažnije je da se ne naruši dobra cirkulacija vazduha.

download 728035931

Broj oblika maski za oblaganje radijatora je veliki, one mogu biti podignute od poda različitim nogicama sa zaobljenim ili oštrim ivicama. Front, koji treba da omogući lak protok vazduha, može da bude napravljen od drvenih letvica, horizontalno ili vertikalno postavljenih, i bitno je da može lako da se skine ili da se otvara.

obloga-radijatora-7671-2 67552-500x250