Kako da i hodnik odise elegancijom

Prilikom uređenja stana ili kuće, hodnici se često zanemaruju, ali gosti stiču prvi utisak o Vašem domu upravo na osnovu hodnika, pa je potrebno da ulazna prostorija bude jednako lepo uređena kao ostatak doma. Neka Vam u hodniku sve bude besprekorno da biste na pravi način poželeli dobrodočlicu svakom gostu. Koliko god malu površinu imao, ipak je moguće elegantno i sa ukusom urediti hodnik tako da ostavlja jak i pozitivan utisak. Kako biste oplemenili ovaj deo stana, evo nekoliko pravila kojih bi trebalo da se pridržavate prilikom uređenja.

očlicu svakom gostu. Koliko god malu površinu imao, ipak je moguće elegantno i sa ukusom urediti hodnik tako da ostavlja jak i pozitivan utisak. Kako biste oplemenili ovaj deo stana, evo nekoliko pravila kojih bi trebalo da se pridržavate prilikom uređenja.

157616 hodnik 1

Hodnici najčešće nemaju prirodno osvetljenje, pa je rasveta neizbežna. Ugradne svetiljke koje su linijski postavljene su odlično rešenje za uske hodnike jer ne zauzimaju puno prostora a daju dovoljnu količinu svetlosti. Ako pak imate prozore u hodniku, nemojte ih prekrivati teškim zavesama, već se odlučite za lake i tanke materijale, tako da imate i prirodnu svetlost i dozu privatnosti. Da bi ova prostorija izgledala veće, odlučite se za svetle boje zidova, a tamnije boje ostavite za veće prostorije.

hodnik-uredjenje 82eca1b6594c144f3bdba10a72f4fd58

Cipelari, natkasne i garderoberi su osnovni i neophodan nameštaj za hodnike, ali svoju kreativnost možete izraziti preko neobičnih čiviluka, ogledala interesatnih oblika i tepiha jarke boje. Ako je hodnik male površine ili uzak, odlučite se za nameštaj jednostavnih linija, a to Vam istovremeno daje mogućnost da izrazite svoju razigranu stranu upadljivim detaljima ili jarkim bojama. Tabure ili stolica u hodniku su potrebni za lakše obuvanje a i izgledaće zanimljivo.

Hodnik-1352869hodnik-uredjenje-04

Na pod se u hodniku najčešće postavljaju pločice zbog lakog održavanja. Međutim, ako se odlučite za parket ili laminat u ovom delu stana, preko njega možete postaviti tepihe koji se lako održavaju. Ako volite dekorativne predmete, u hodnik možete staviti vazu sa cvećem ili postaviti slike na zidove. Ovakvi detalji će osvežiti ulaz u dom. Ako Vam je hodnik direktno povezan sa prostorijom pored, potrudite se da postoji zajednički element u uređenju. Međutim, ako je ulaz odeljen od ostatka doma, enterijer možete uređivati nezavisno od stila koji je primenjen u drugim sobama.

3506874ff30163b230f9Hodnik