Potkrovlje kao moderan stan

Ako imate potkrovlje, nemojte ga koristiti samo za odlaganje nepotrebnih stvari, jer ono može biti izuzetno lepo uređeno tako da postane pravi dom. Zahvaljujući novim načinima gradnje i krovnim prozorima, potkrovlje postaje vrlo privlačno mesto za život. Uređenje ovog prostora može biti interesantno zahvaljujući drvenim gredama i kosinama koje su prisutne u skoro svim potkrovljima. Kako god odlučili da ga opremite, možete biti sigurni da ćete dobiti jedinstven enterijer. Ako Vam je potrebno par ideja kako da to uradite, pogledajte ove predloge.

nteresantno zahvaljujući drvenim gredama i kosinama koje su prisutne u skoro svim potkrovljima. Kako god odlučili da ga opremite, možete biti sigurni da ćete dobiti jedinstven enterijer. Ako Vam je potrebno par ideja kako da to uradite, pogledajte ove predloge.

knauf-potkrovlja-1 uredjenje-potkrovlja-1 преузимање

Premda zbog tipičnih kosina uređenje potkrovlja može biti prava avantura, to je upravo ono što Vaše potkrovlje čini jedinstvenim. Ti delovi prostora se mogu iskoristiti za krevete, garniture za sedenje, ostave ili ormane. Koristite niske police, komode ili slične komade nameštaja da biste maksimalno iskoristili prostor. Za velike kosine postoji još jedno rešenje, a to su spušteni plafoni od knauf ploča, što je odlično rešenje i ako ne želite da drvene grede budu vidljive.  Kolorit bi trebalo da bude sveden – u prostoriji koja ne dobija dovoljno prirodne svetlosti trebalo bi da preovladava svetla boja koja će je učiniti svetlijom i prijatnjom.

interior-plyful-attic-kids-bedroom-dcorating-ideas-in-pastel-color-with-single-bed-and-cute-floor-lamp-featuring-minimalist-toy-storage-and-wicker-rattan-baskets-dashing-attic-bedroom-decorating-ideas collection-of-attic-bedroom-furniture-ideas 020512095612_273657

Posebno obratite pažnju na stanje krovne konstrukcije i toplotnu izolaciju. Ako rešite da u potkrovlju stvorite svoj životni prostor, treba da znate da će tokom leta tu uvek biti malo toplije nego u ostatku kuće ili zgrade, pa se na vreme spremite za tople letnje dane. Krovni prozori su u potkrovlju poželjni i vrlo atraktivni, ali trebalo bi da imate i bar jedan zidni prozor. Ako možete da birate, sobe sa najboljim pogledom opremite tako da to budu dnevni boravak ili trpezarija.

020512095503_529086 351083 936_5