Krecenje – jos korisnih saveta za maksimalni ucinak

Krecenje je sastavni deo odrzavanja kuce ili stana, ali da biste bili zadovoljni uradjenim poslom, narocito ako planirate da sami krecite, dobro je znati da je pravilna priprema ta koja moze da nacini ogromnu razliku u toku procesa krecenja, kao i u krajnjem rezultatu – boja ce manje teci i bolje ce se vezivati, a gotova povrsina ce duze izgledati sveze i atraktivno. Evo par osnovnih koraka za pripremu povrsine za krecenje koje ne bi trebalo da preskocite.

manje teci i bolje ce se vezivati, a gotova povrsina ce duze izgledati sveze i atraktivno. Evo par osnovnih koraka za pripremu povrsine za krecenje koje ne bi trebalo da preskocite.

images1

Ako na zidovima ili plafonu imate neka ostecenja, to treba resiti pre krecenja jer novi sloj boje nece potpuno prekriti eventualne pukotine, ali ce zato one narusiti izgled sveze okrecenih zidova. Ako ste zakljucili da je potrebno gletovanje, prvo se pobrinite da zid nije mastan ili prljav i tek posle ciscenja mozete poceti sa gletovanjem. Cak i ako ste naneli tanak prvi sloj, pre drugog sloja je obicno potrebno smirglanje. Ponekad je potrebno i posle drugog sloja glet mase ismirglati zid kako bi se dobila savrseno glatka povrsina za krecenje.

Krecenje2

Kada je u pitanju prajmer, izbegavajte proizvode koji sadrze i boju i prajmer, jer izmedju njih postoje velike razlike. Prajmer ne treba da bude zavrsni sloj, vec jos jedan korak u pripremi povrsina za krecenje kojim se resavaju neku povrsinski problemi. Nakon ovog koraka, mozete ocistiti prostor kako biste imali potpuno ciste povrsine pre krecenja, a potom ce biti potrebno uraditi temeljno ciscenje.

krecenje1