Kombinujte stilove za interesantniji enterijer

Ako ste tek poceli da se interesujete za uredjenje enterijera ili prvi put sredjujete svoj stan, najverovatnije cete ceo prostor urediti u istom stilu i necete se upustati u kombinaciju stilova iz straha da ne pogresite. Ipak, postoji mnogo nacina da kombinujete razlicite elemente iz vise stilova a da se pritom zadrzi kohezija.

a da se pritom zadrzi kohezija.

images2 images4

Potpuno jednolicna soba bez ikakvih odstupanja moze Vam vrlo brzo postati monotona. Kombinovanjem i uskladjivanjem razlicitih elemenata postici cete vizuelni interes, ali treba voditi racuna o tome da ne stvorite previse tacaka koje odvlace paznju jer je posle nekog vremena ocima potrebno da se odmore pa treba stvoriti ravnotezu i obezbediti mesto za “odmor” Vasih ociju.

index images5

Da biste se uspesno igrali sa razlicitim dezenima, potrebno je da svi oni imaju zajednicku osobinu, bilo da je to boja ili neki drugi slican detalj. Pored boja, vrlo su vazni i materijali koji se pojavljuju u Vasem domu. Da bi Vam soba koju uredjujete delovala interesantnije, i materijalima treba dodati kontrast – kombinujte grube i glatke materijale i uzivajte u igri koju ste sami stvorili.

images images1