Kombinujte boje sa stilom – Izbegnite ove najcesce greske

Koliko god da ste neiskusni u uredjenju enterijera i plasite se kombinovanja boja, greske se mogu izbeci ako se na vreme obavestitie koje su one najcesce i kako se mogu ispraviti. Bilo da preferirate neutralan enterijer ili jarke boje, moze se desiti da napravite neku od najcescih gresaka koje se ticu izbora i kombinovanja boja. Evo koje su to greske i kako ih izbeci ili popraviti.

ticu izbora i kombinovanja boja. Evo koje su to greske i kako ih izbeci ili popraviti.

gallery-1445634984-blue-apartment-de

Svaka soba u Vasem stanu ili kuci moze biti uredjena u drugacijem stilu, ako tako volite. Medjutim, da bi Vas dom delovao umirujuce i izgledao kao jedna skladna celina, neka kohezija mora da postoji. To ne mora da znaci da u svakoj prostoriji morate da koristite iste boje, ali je bitno da su boje u povezanim prostorijama komplementarne. Dodajte neki detalj u primarnoj boji iz druge sobe i tako stvorite vezu izmedju njih da bi Vas dom delovao povezano, a ne samo kao sklop razlicitih elemenata.

main.original.640x0c

Ako volite da prosotoriju obogatite jarkim bojama, obavezno se tu mora naci i mesto za vizuelni odmor. Citava soba puna elemenata koji privlace paznju moze biti zamarajuca, pa je zato potrebno obezbediti mirno mesto za odmor ociju. Veliki elementi u u neutralnoj boji ce savrseno posluziti toj svrsi.

The-4-Basics-of-Choosing-Your-Living-Rooms-Blinds-and-Curtains-131

Jedna vrlo cesta greska koju ljudi cine jeste da se na kraju ipak ne odlucuju za one boje o kojima sanjaju. Umesto svetlih, vedrih boja koje bi zeleli da imaju u vidu boje za zidove, kuhunjske ormarice ili dekorativne elemente, radije ce se opredeliti za one neutralne jer se plase kako bi to moglo da izgleda u stvarnosti, a sa neutalnim bojama ne mogu da pogrese. U slucaju da niste sigurni u svoj izbor, konsultujte se sa nekim kako biste se uverili da jarke boje ipak nece delovati preterano.

tangerine tango45

Pre bilo kakve odluke o bojama, razmislite o tome kakvu atmosferu zelite da stvorite u datoj prostoriji. Mozda volite jarke boje i one Vam se svidjaju u dnevnoj sobi gde zelite energiju i zivahnost, ali verovatno Vam nece biti prijatno da se one nalaze u spavacoj sobi, sobi koja treba da odise mirom i bude ispunjena opustajucim bojama. Pravi cete uspeh videti onda kada budete uspesno uklopili boje koje volite sa atmosferom koju zelite da postignete.

bedroom-purple-house-room-04-08-2013