Kako uzgajati Aloa Veru u svom domu

Premda ste sigurno upoznati sa lekovitim svojstvima biljke Aloe Vera, možda niste znali da je lako možete i sami uzgojiti u svom domu. Ona se zapravo veoma jednostavno uzgaja a pri odabiru vrste koju želite u svom domu, preporuka je da se odlučite za onu najlekovitiju, a to je vrsta Barbadensis Miller. Evo kako da pravilno uzgajate svoju aloju.

is Miller. Evo kako da pravilno uzgajate svoju aloju.

преузимање

Pravi način presađivanja ove biljke zahteva uzimanje reznice koja se nakon 2 dana sušenja stavlja u supstrat i čeka se ukorenjivanje. Ovaj način presađivanja se dosta razlikuje od onog na koji smo navikli kada je u pitanju sobno cveće i bilje, ali zbog načina na koji se razvija, ovo je jedini pravi način za njeno presađivanje. Pre toga treba obezbediti posudu, i to tako što ćete na dno staviti nešto kamenja, potom sloj peska, pa tek onda zemlju.

Trim-an-Aloe-Vera-Plant-Step-5

Kako ova biljka mnogo bolje podnosi nedostatak nego višak vode, posuda u kojoj se nalazi treba da ima rupu kako bi eventualni višak vode mogao lako da otekne, a dovoljno je zaliti je jednom nedeljno malom količinom vode – pre svakog zalivanja ostavite da se zemlja u potpunosti osuši. Kada biljka preraste saksiju, mlade listove koji se pojave sa strane podelite u druge saksije kako biste omodućili dalji rast i sprečili pojavu štetočina.

Aloe Vera