Kako urediti stan ako živite sa cimerom

Ako stan ili kuću morate da delite sa cimerom ili cimerkom, uređenje zajedničkog životnog prostora može biti problematično. Može se desiti da imate različite ukuse kada je u pitanju uređenje enterijera ili različite vizije onoga što želite da postignete u uređenju. Pre nego što počnete da uređujete zajednički životni prostor, trebalo bi da budete svesni da ćete možda morati da pravite kompromise. Iako taj proces nije lak, nije ni nemoguće doći do rešenja koje će zadovoljiti obe strane. Evo na koje načine možete doći do kompromisnog rešenja i stvoriti prelep životni prostor koji će vam se sviđati.

nete da uređujete zajednički životni prostor, trebalo bi da budete svesni da ćete možda morati da pravite kompromise. Iako taj proces nije lak, nije ni nemoguće doći do rešenja koje će zadovoljiti obe strane. Evo na koje načine možete doći do kompromisnog rešenja i stvoriti prelep životni prostor koji će vam se sviđati.

преузимање (3)

Pre nego što počnete da dekorišete i kupujete nameštaj, popričajte sa cimerom ili cimerkom i saznajte šta on ili ona voli kada je u pitanju enterijer, a šta ne. Pažljivo slušajte šta Vam govori, jer što ste Vi spremniji da izađete u susret njemu ili njoj, to će druga strana biti spremnija da sasluša Vas. Objasnite svoje želje i zahteve na početku kako biste izbegli problem kasnije. Pored toga, takođe treba da razgovarate i o budžetu koji ste predvideli da izdvojite u ovu svrhu.

977 jarke-boje-za-dom-sa-stilom-5968-611x408-201202280924

Ako i Vi i osoba sa kojom počinjete da živite imate nameštaj i dekorativne elemente iz prethodnog stana, postoji više načina da ih kombinujete i učinite da postanu delovi jedne skladne celine. Možete prefarbati ključne delove nameštaja, kupiti prekrivače za krevet koji će se uklopiti u enterijer, par jastučića ili usklađene ramove kako biste okačili svoje najdraže slike.

преузимање (1) преузимање (2)

Ako ne možete da se dogovorite oko uređenja jednog prostora, razmotrite mogućnost da svako dekoriše određene delove stana. Ukoliko Vaš cimer ili cimerka insistira da, na primer, kupatilo izgleda upravo onako kako on ili ona zamišlja, Vi se možete sami pozabaviti kuhinjom. Tako ćete bespotrebnu raspravu pretvoriti u zabavnu aktivnost.

images (1)преузимање (4)

Ako ste već morali da se odreknete nekih ideja pri uređenju zajedničkih prostorija, Vaša spavaća soba će biti idealno mesto da pokažete svoju kreativnost i uredite je bez ičijeg uticaja i ikakvih kompromisa. Ta soba uopšte ne mora da bude uređena u istom stilu kao ostatak kuće ili stana – dekorišete je upravo onako kako Vi sami želite da biste je pretvorili u svoju malu oazu u kojoj možete da se odmorite i uživate.

images (3) images (4)