Jednostavni i korisni trikovi za uredjenje malih prostorija u Vasem stanu

Kada su u pitanju savremeni stanovi, velika je verovatnoca da i u Vasem domu postoji bar jedna soba koja je manja nego sto biste zeleli i niste sigurni sta da ucinite kako bi ona delovala vece i bila sto funkcionalnija. Pa, kako to mozete da uradite a da ne morate da rusite zidove i potpuno promenite koncept Vaseg stana? Procitajte narednih par saveta koji ce Vam dati odgovor na to pitanje.

nite koncept Vaseg stana? Procitajte narednih par saveta koji ce Vam dati odgovor na to pitanje.

im3ages

Ako je soba mala, pokusajte da sto vise elemenata zakacite na zidove. Medjutim, povedite racuna da Vam plutajuce police, lampe i umetnicka dela ne stoje previsoko na zidu jer cete tako samo skrenuti paznju na malu kvadraturu. Dok ormarici mogu da stoje vrlo visoko, skroz do plafona, drugi komadi bi trebalo da budu na nekoj srednjoj vsini.

534e94f7697ab0773c003c10._w.540_s.fit_

Tamne boje su vrlo dramaticne pa ih treba izbegavati u malim sobama jer ih one cine manjim i zatvorenim. Kontrastne boje takodje nisu dobar izbor, jer dele prostor na oblasti. Zato treba birati svetle boje za zidove i plafon a namestaj bi trebalo da bude takve boje da se sto bolje slaze sa zidovima jer se tako stvara neprekidna linija u jednoj boji sto sobu cini vizuelno prostranijom.

ima2ges

Svaka soba deluje vece ako je dobro osvetljena, bilo da je u pitanju vestacko ili prirodno osvetljenje. Izbegavajte tesko i tamne draperije i opredelite se za lagane zavese koje propustaju dosta svetlosti. Strateska upotreba ogledala ce takodje uciniti prostoriju svetlijom i duvostruko vecom.

5