Kako odabrati pravu boju za kuhinju

Bilo da imate stan u Beogradu, Novom Sadu ili u nekom malom mestu, srce Vaseg doma i prostorija koja ce Vam pruzati veliki mir jeste kuhinja. Zato njenom opremanju treba posvetiti veliku paznju. Da bi Vam boravak u kuhinji i priprema hrane bili sto prijatnija, ona treba da bude udobna i topla prostorija. To se najlakse postize pravilnim odabirom boja za zidove. Ipak, ovaj zadatak moze biti tezak, jer treba odabrati boju za namestaj koji se verovatno dugo nece menjati. Procitajte koje su boje u tom slucaju najprikladnije.

prema hrane bili sto prijatnija, ona treba da bude udobna i topla prostorija. To se najlakse postize pravilnim odabirom boja za zidove. Ipak, ovaj zadatak moze biti tezak, jer treba odabrati boju za namestaj koji se verovatno dugo nece menjati. Procitajte koje su boje u tom slucaju najprikladnije.

index

Zemljani i neutralni tonovi su vrlo dobar izbor za kuhinju jer je cine toplom i modernijom, dok se plava i ljubicasta smatraju losim izborom jer smanjuju apetiti. Ono sto zelite u kuhinji jesu topli tonovi, te ce tako nijanse zute i boje kajsije pospesiti apetit i oziveti prostor.

kuhinjesavjeti-1

Kada su u pitanju jarke boje, one se u kuhinji uglavnom koriste za detalje, pa tako takve elemente mozete da zakacite na najmanje upadljiv zid ili da ga cak prekrecite takvom bojom i ucinite ga upecatljivim, sto ce citavu kuhinju uciniti interesantnijom. Tako mozete da odaberete tirkiznu ili narandzastu za jedan zid, dok ce na ostalim biti njihove svetlije i neznije varijante.

6a00e55472bf78883301b7c7898606970b-800wi