Korisni trikovi za male kuhinje

Kuhinja je mesto gde se provodi dosta vremena i zato ona treba da bude praktična, lepo uređena i da oslikava Vaš način života. Kako su uglavnom u stanovima kuhinje male ili uske, njihovo uređenje nije jednostavno. Da bi one postale funkcionalne prostorije, potrebno je maksimalno iskoristiti prostor ali tako da on istovremeno bude prijatan i komotan. Evo par saveta kako da to postignete.

prostor ali tako da on istovremeno bude prijatan i komotan. Evo par saveta kako da to postignete.

mala_kuhinja_555 uredjenje-male-kuhinje-7

Jedna od prednosti izrade nameštaja po meri jeste ta što možete naručiti specifične, nestandardne elemente koji odgovaraju baš Vašoj kuhinji i koriste sav slobodan prostor. Ugradni elementi su odlično rešenje za male kuhinje, i ugaoni elementi i fioke omogućiće Vam da iskoristite sve slobodne ćoškove i stvorite dodatni prostor za odlaganje raznih kuhinjskih predmeta.

ewe-vida download (1)

Da biste rasteretili fioke a u isto vreme omogućili da Vam sve bude pri ruci, pribor koji svakodnevno koristite možete okačiti na zid. Pored toga, kuhinjske aparate koje često koristite možete odložiti na police, ali one koje manje upotrebljavate možete skloniti u ostavu.

download (3) download (2)

Ukoliko nemate mesta za sto, možete da produžite radnu ploču ili napravite kuhinjsko ostrvo, čime ćete dobiti i dodatni prostor za rad. Osim toga, možete se odlučiti i za sto čija je jedna strana pričvršćena za zid, a druga se podiže i spušta po potrebi.

231726489 download