Kako iskoristiti sofe u dnevnoj sobi

Dnevna soba je mesto cija je osnovna namena opustanje i uzivanje, pa ona treba da bude udobna i lepo stilizovana. Osnovni preduslov za prijatnu dnevnu sobu je raspored namestaja. Izmedju ostalog, sofa je upravo onaj komad namestaja koji je vecini clanova porodice omiljno mesto za sedenje. Da biste je efektno uklopili u ostatak enterijera, ali i odabrali pravu sofu koja ce stvoriti opustajucu atmosferu u Vasem domu, evo par interesantnih i korisnih saveta.

sedenje. Da biste je efektno uklopili u ostatak enterijera, ali i odabrali pravu sofu koja ce stvoriti opustajucu atmosferu u Vasem domu, evo par interesantnih i korisnih saveta.

Living-Room-Colors-Ideas Original_Jeanine-Hays-New-Living-Room-Color-Palettes-9-Abbe-Fenimore_v.jpg.rend.hgtvcom.1280.1707

Ukoliko se odlucite za sofu smele i jarke boje, lako cete je uklopiti sa ostatkom namestaja uz pomoc detalja kao sto su to jastucici. Sofe smelih boja su posebno dobro resenje ako Vam je ostatak enterijera neutralne boje. Da biste postigli balans i povezali enterijer u jednu celinu, pronadjite jastucice u istoj boji kao sto je sofa i rasporedite ih po trosedu ili dvosedu. Mozete se opredeliti i za suprotan pristup i jastucice boje dela za sedenje postaviti na sofu koja odudara po boji.

romo-600x366 furniture-interior-living-room-other-bold-grey-wall-colors-and-sofa-combined-in-green-curtain-grey-sofa-living-room-ideas-1024x748

Zahvaljujuci sofama koje se po boji razlikuju od ostatka namestaja mozete kreirati izdvojeni kutak u istoj prostoriji. Na taj nacin cete dobiti vizuelno izdvojeni prostor koji mozete urediti tako da bude opustajuci kutak za citanje. Ovakav poduhvat je posebno zanimljiv i lako izdvodiv ukoliko imate veliku dnevnu sobu.

Living-Room-Colors-Ideas 3fd8389dac30fbee3a4a00406c7f46e4

Sofa kao detalj u vedroj boji je posebno pozeljna u neutralnim ambijentima kako biste postigli zanimljiviji izgled, ali je i vrlo korisna za ublazavanje strogog izgleda drugog namestaja ostrih linija. Ukoliko ste ljubitelj namestaja cistih linija i svedenog izgleda, sofa mekih, oblih linija ce obezbediti prijatniji utisak o sobi.

InteriorDesign_2 Use-the-sofa-to-add-color-to-the-room