Mali trikovi za lepši enterijer

Kada počinjete sa uređenjem stana ili kuće, sigurno je da imate ideju kako želite da Vaš enterijer izgleda. Ipak, često se desi da se Vaša vizija ne ostvari onako kako ste želeli. Da biste to izbegli, potrebno je da pročitate par korisnih saveta i ideja. Od estetike do funkcionalnosti, ovo su osnovni trikovi koji će pomoći da Vaš enterijer bude najbolji mogući. Ipak, pravila možete i kršiti, jer je jedino bitno da stvorite udoban dom koji odražava Vašu ličnost.

vo su osnovni trikovi koji će pomoći da Vaš enterijer bude najbolji mogući. Ipak, pravila možete i kršiti, jer je jedino bitno da stvorite udoban dom koji odražava Vašu ličnost.

download (3) images (1)

Čak i ako niste od onih ljudi kod kojih sve mora biti iste ili slične boje, ipak određeni sklad mora da postoji. U tom slučaju možete da se osvrnete na točak boja – on će Vam pomoći da boje uskladite na pravi način, bilo da se odlučite za one srodne ili kontrastne. Pored toga, treba znati da se sa svakim novim uzorkom ili nijansom sobi dodaje dubina i dimenzija. Zbog toga je važno da soba ima boja i da ne bude monotona – ako ste ljubitelj kombinovanja, odlučite se za dva kauča različite boje, ali ako je ovo ipak suviše za Vas, boju možete dodati kroz zanimljive jastuke.

download (1) download

Posebnu pažnju obratite na veličinu nameštaja – ona zavisi od veličine sobe. Pažljivo premerite i osmislite koji komad gde želite da smestite. Osim toga, poželjno je da nameštaj nije direktno naslonjen na zid. Ukoliko ostavite malo mesta između garniture za sedenje i zida, biće dovoljno prostora za protok vazduha, a to će sobu učiniti prijatnijom.

download (2)images

Kada birate boje za zidove, prvo ih testirajte na zidu, jer u kanti izgledaju dosta drugačije. Osim što zavisi od svetla, boja na zidovima zavisi i od nameštaja, pa bi trebalo da Vam zidovi budu što svetliji ako ste kupili nameštaj tamnije boje. Nemojte zaboraviti plafon – reljefni stiropor će sobu učiniti interesantnijom i prijatnijom a biće i odličan faktor iznenađenja.

download (4) images (2)