Kako odabrati boje za trpezariju

Jedna od najvažnijih stvari pri uređenju trpezarije jeste izbor boja za zidove. To je mesto okupljanja porodice i prijatelja i treba postići prijatnu i ugodnu atmosferu. U trpezariji se retko eksperimentiše sa jarkim bojama i ljudi uglavnom za nju biraju neutralnije nijanse. Ljubitelji jarkih boja mogu dati karakter trpezariji uz pomoć detalja.

boja mogu dati karakter trpezariji uz pomoć detalja.

50bf1cb3b7da8577958_306778792765524_1738566058_n преузимање


Za trpezariju se tradicionalno biraju braon, bež i krem boja. One stvaraju prijatnu atmosferu i omogućavaju Vam da u prostor unesete detalje u raznim jarkim bojama. Kombinacija braon i bele boje daju prijatnu atmosferu peščane plaže, što ovu kombinaciju čini idealnim izborom za trpezarije, kako tradicionalne, tako i moderne.

images Dining-Room-Table-Dimensions-With-Beige-Walls casual-ultramodern-traditional-dining-room-design-ideas-with-wall-beige
Svetle nijanse žute boje osvežavaju i oživljavaju prostoriju i daju veselu atmosferu. Premda ova boja podstiče komunikaciju i i druženje, previše jarke žute boje može imati potpuno suprotan efekat. Zato pazite na nijansu ili kombinujte žutu sa nekom drugom bojom. Kombinacija žute i bele je odličan izbor jer osvetljava i uveseljava prostoriju. Tople nijanse žute boje će prostor učiniti ugodnijim, ali izbegavajte da je kombinujete sa sivom ili crnom jer će one smanjiti dobro raspoloženje.

преузимање (2) преузимање (1) Yellowdiningroom
Narandžasta boja širi energiju i entuzijazam, ali i povećava apetit, pa je stoga odličan izbor za trpezariju, koju može da učini prijatnom i gostoljubivom. Suptilne nijanse ove boje ublažavaju nervozu i olakšavaju komunikaciju, pa su stoga odličan izbor za prostorije u kojima se održavaju druženja, okupljanja i proslave, kao što je to trpezarija.

преузимање moroccan-decor-ideas-wood-furniture-3

HELBR101_Dining-Room-After_s3x4jpg.jpg.rend.hgtvcom.1280.1707 oranzhevyi_blesk