Kako da opremite malu kuhinju

Da bi Vam kuhinja bila prakticna, ona pre svega mora da ima dovoljno mesta za odlaganje svega sto tu mora a stoji. Ako je Vasa kuhinja uska a dugacka, opredelite se za gornje kuhinjske elemente koji idu do plafona - to ce Vam biti odlicno mesto za odlaganje onoga sto ne koristite svakog dana. Izrada kuhinje po meri je u tom slucaju najbolji potez jer tako prostor mozete najbolje i najvise da iskoristite.

U zavisnosti od Vasih navika i potreba, mozete odabrati standardnu sudoperu ili onu okruglu a takva zahteva manje prostora. Ako zelite nesto upecatljivo, tu su granitne sudopere koje se mogu naci u vise boja i vrlo su efektne.

Raspored kuhinjskih elemenata je takodje vrlo vazan. Uobicajen je onaj raspored gde se svi kuhinjski elementi, sudopera, sporet, frizider i radna ploca, nalaze u istom nizu. Kod kuhinja koje su uske i dugacke, elementi se obicno rasporedjuju uz dva zida jedan naspram drugog, i to tako da Vam sve bude na dohvat ruke i prakticno. Na taj nacin ostaje i mesta za dovoljno veliku radnu povrsinu.