Kuhinjsko ostrvo za stvaranje funkcionalnog prostora

Bilo da je u pitanju stan ili kuća, dnevna soba i kuhinja su najčešće dve odvojene prostorije. Ipak, savremen način života i novi trendovi u uređenju enterijera nalažu malo drugačiju organizaciju prostora. Da biste mogli istovremeno da uživate u pripremanju jela za Vaše ukućane i da to vreme kvalitetno provodite sa njima, otvorite kuhinju prema dnevnoj sobi i stvorite jedan funkcionalan prostor. Jedan od načina da to uradite jeste postavljanje kuhinjskog ostrva. To može biti samo radni deo kuhinje, ali može da sadrži i druge elemente poput šporeta ili sudopere.

o vreme kvalitetno provodite sa njima, otvorite kuhinju prema dnevnoj sobi i stvorite jedan funkcionalan prostor. Jedan od načina da to uradite jeste postavljanje kuhinjskog ostrva. To može biti samo radni deo kuhinje, ali može da sadrži i druge elemente poput šporeta ili sudopere.

преузимање (2) преузимање

Ovakav komad ne mora biti samo estetski lep, već i funkcionalan. Sa strane koja je okrenuta kuhinji možete napraviti prostor za pribor za ručavanje ili šerpe, dok sa spoljne strane možete napraviti police za knjige ili neke ukrasne sitnice. Takođe, huhinjsko ostrvo možete koristiti kao sto za ručavanje. Ovakva postavka je posebno korisna za male stanove, gde nema dovoljno mesta za trpezarijski sto. Visina kuhinjskog ostrva je obično do 90 cm, ali to zavisi od Vaših potreba i visine barskih stolica koje odaberete.

преузимање (1) преузимање (3)

Ovakav prostor zahteva posebno prilagođavanje ako imate decu. Jedno od rešenja je da ipak nabavite i trpezarijski sto ili da deo kuhinjskog ostrva prilagodite njima. Taj deo može biti niži od ostatka, tako da ta visina odgovara njima. Možete se čak odlučiti i za varijantu gde se trpezarijski sto može  izvlačiti iz kuhinjskog ostrva, i tada bi njegova visina mogla biti kao kod standardnog stola, a to je oko 75 cm.

преузимање (2) images (1)