Koje su prednosti spustenih plafona?

Spusteni plafoni od gips ploca se podjadnako upotrebljavaju u novogradnji i kada je u pitanju obnova starih stanova, sto ne cudi, ako imate u vidu niz prednosti koje oni sa sobom nose: uz pomoc spustenih plafona se mogu sakriti neravnine na plafonu, kao i instalacije, pojavljuje se usteda u potrosenoj energiji za grejanje kada se oni koriste u visokim prostorijama, sluze za maskiranje greda, a nije zanemarljiva ni njihova estetska funkcija.

senoj energiji za grejanje kada se oni koriste u visokim prostorijama, sluze za maskiranje greda, a nije zanemarljiva ni njihova estetska funkcija.

053

Kada je u pitanju sama konstrukcija, spusteni plafoni se sastoje od metalne konstrukcije i gips-kartonskih ploca. Podkonstrukcija se moze montirati na noseci plafon ili se pomocu celicnih zica spusta na zeljenu visinu. Izmedju ova dva plafona moze se naci toplotna ili zvucna izolazija, a sami spusteni plafoni mogu biti otporni na vlagu, vatru, mogu biti dekorativni i slicno.

soba1

Spusteni plafoni takodje mnogo doprinose estetskom momentu, narocito u kombinaciji sa odgovarajucom rasvetom. Kaskade su jos jedan razlog zasto ljudi vole gipsane plafone – uz pomoc njih mozete da naglasite odredjeni deo prostorije. Takodje, nije potrebno ni da ceo plafon bude spusten, ukoliko je Vas cilj samo unapredjivanje estetike prostorije – to se moze uciniti iznad samo jednog dela prostorije, na primer iznad garniture za sedenje, i tu se moze smestiti indirektno svetlo.

novi-i-neplanirani-izgled-stropa-iskoristili-za-industrijski-look-504x335-20131039-20131002104810-6655cb1384c30e3a98c96978934ba5ad