Kako da mala spavaca soba deluje vece

Savremeni a jeftini stanovi u Novom Sadu, Beogradu i svim drugim vecim gradovima uglavnom imaju jednu zajednicku karakteristiku – male spavace sobe. Zbog ustede prostora i zarad dobijanja vece povrsine za neku drugu prostoriju ili zbog ukupne cene stana, soba u kojoj provodite samo noc je cesto dovoljna samo za krevet i orman. Evo kako da ucinite da Vasa mala spavaca soba deluje komotije.

drugu prostoriju ili zbog ukupne cene stana, soba u kojoj provodite samo noc je cesto dovoljna samo za krevet i orman. Evo kako da ucinite da Vasa mala spavaca soba deluje komotije.

mala-spavaca-soba6

Ako iz spavace sobe izbacite sve stvari koje Vam tu nisu zaista potrebne, mnogo cete lakse moci da cistite ovu prostoriju, a ona ce pritom izgledati kao dosta veca. Sa druge strane, krevet je centralna tacka u spavacoj sobi i on treba da bude upecatljiv, ali ipak pri odabiru treba uzeti u obzir i velicinu prostorije. Krevet ne mora biti glomazan da bi bio fokusna tacka u sobi, dovoljno je da pronadjete zanimljivo uzglavlje, dodate dosta jastucica koji ce uciniti sobu udobnijom ili kupujete posteljinu sa zanimljivim uzorkom.

images1

Soba ce delovati prostranije ukoliko je ne opterecujete prejakim bojama. Beli plafon i zidovi boje kajsije ili svetle krem nijanse ucinice da soba deluje vise i prostranije. To sto Vam je soba mala, ne znaci da u njoj ne mozete provoditi dosta vremena. Ako imate prostora za stolicu i podnu lampu, mozete u spavacoj sobi stvoriti svoj mali kutak za citanje.

1335958211_ikea-spavace-sobe-17

Ormani su jos jedan bitan element svake spavace sobe. Uklopite njihovu velicinu sa dimenzijama kreveta i citave prostorije i, ako postoji mogucnost, postavite ih iza vrate kako biste ustedeli prostor. Osim toga, tu su i zidovi na koje mozete okaciti ormarice za Vasu odecu i sve druge sitnice koje zelite da sklonite na sigurno mesto.

interijer-ideje-savjeti-ureenje-pravilno-postavite-namjetaj (6)