Kako do sobe iz snova – osnovni koraci pri uređenju enterijera

Da li Vam se ikada desilo da pre početka uređenja sobe tačno znate kako želite da ona izgleda, ali kada završite sa dekorisanjem vidite da to nije ono što ste zamislili? To se često dešava ako ljudi nisu dovoljno upućeni u proces uređenja enterijera i ne znaju odakle tačno treba da počnu. Da biste izbegli ovakvu vrstu razočarenja, evo nekih praktičnih saveta koji će Vam pomoći da postignete željeni enterijer.

nu. Da biste izbegli ovakvu vrstu razočarenja, evo nekih praktičnih saveta koji će Vam pomoći da postignete željeni enterijer.

images (6) images (5)

Prvo što treba da uradite jeste da odlučite za šta će Vam ta soba služiti. Sledeći korak je odabir fokusne tačke. To je tačka koju želite da najviše istaknete i deo oko koga gradite čitav enterijer. Bilo da su to prozori sa lepim pogledom, kamin ili neka druga tačka, bitno je da ostatak sobe i dekoracije u njoj usklađujete sa tom centralnom tačkom. Kako nameštaj, tako i boje treba odabrati pravilno. Možete odabrati neutralnije boje u ostatku sobe, a centralnu tačku naglasite jačom bojom zida ili interesantnim nameštajem kojii će usmeravati pažnju baš tamo gde Vi želite.

images images (7)

Potom treba pronaći optimalan položaj nameštaja kako biste postigli komfor i maksimalno iskoristili prostor, a zapamtite i da treba da ostavite i dovoljno mesta za nesmetano kretanje. Pored toga, predvidite i to da garnituru za sedenje treba da pomerite par santimetara od zida kako biste omogućili nesmetan protok vazduha. Pre nego što krenete u kupovinu, napravite listu nameštaja koji Vam je potreban i pažljivo premerite slobodan prostor, kako Vam se ne bi desilo da kupite preveliki ili premali nameštaj.

images (4) images (3)

Na kraju na red dolaze i sitnice. Ako ste pratili prethodne korake, imaćete dovoljno mesta za izlaganje svih detalja za koje ste vezani i koji govore o Vama, Vasoj ličnosti i porodici, poput slika, uspomena sa letovanja i slično. Nemojte zanemarivati uticaj ovih sitnica, one ulaze u završnu fazu uređenja svake prostorije i daju joj posebnu draž i jedinstvenost.

images (1) images (2)