Ideje za modernu kuhinju – Elementi u beloj boji

Bilo da je u pitanju sređivanje zbog sopstvenih želja i potreba ili zbog prodaje stana, kuhinje se najčešće renoviraju. S obzirom na to da taj poduhvat i nije baš jeftin, sigurno želite da Vam se isplati. U modernim kuhinjama su najčešće zastupljene bela i siva, i najlakši način da te boje uvedete jeste da zidovi budu beli, uređaji sivi, a ako Vam fali dinamičnosti, potražite zanimljive detalje poput lustera, ručki i slično. Pored toga, belu boju možete uneti i na druge načine. Evo kako da to uradite.

boje uvedete jeste da zidovi budu beli, uređaji sivi, a ako Vam fali dinamičnosti, potražite zanimljive detalje poput lustera, ručki i slično. Pored toga, belu boju možete uneti i na druge načine. Evo kako da to uradite.

2 6

Jedan od načina da uvedete belu boju u kuhinju jeste preko radne površine, a beli mermer je klasičan izbor. Ipak, koliko god bio atraktivan, on je jedan od skupljih opcija, a teži je i za održavanje: fleke se moraju odmah brisati, ne smeju se koristiti abrazivna sredstva, a mora se i često polirati. Beli granit se uklapa u većinu enterijera i, premda je lakši za održavanje od mermera, i dalje je dosta zahtevan. Beli kvarc je još jedna od solucija a ima i niz pozitivnih osobina – trajan je, nije porozan, a površina odolova flekama, ogrebotinama i koroziji.

index 8

Premda smo navikli da lavaboi budu beli, u toj se boji mogu naći i sudopere, a takvi se komadi mogu uklopiti u svaki stil uređenja. Jedna od najboljih izbora za bele sudopere je nesagoriva ilovača, koja je otporna na razne vrste fizičkih oštećenja, a lako se održava.

4 5

Kuhinjska ostrva su odličan način da u uređenje kuhinje uvedete belu boju, a s obzirom na to da ona imaju veliku ploču, možete to strateški iskoristiti da dodatno osvetlite prostoriju. Beli kredenci će takođe učiniti prostoriju svetlijom zbog velike površine koju zauzimaju, a njihov izgled u velikoj meri utiče na dizajn kuhinje. Ako mislite da će potpuno beli kredenci stvoriti previše monoton izgled, dodajte interesantne ručice u raznim bojama.

1 Funkcionalna-kuhinjska-ostrva-slika3-505x336