Vrste kamina – Kako odabrati pravi za Vas dom?

Kamini su odlican izbor za one koji su romanticni i vole da im zimske veceri proticu u toplini njihovog doma i prijatnoj atmosferi koju stvaraju autenticni kamini. I premda se danas za zagrevanje koriste mnogo savremeniji sistemi, ni kamin nije zaboravljen. Kamini se danas mogu naci u razlicitim varijacijama, a neki cak ne zahtevaju ni drva. Ukoliko razmisljate o tome da svoj dom obogatite kaminom, evo koje dileme treba pre toga treba razresiti.

varijacijama, a neki cak ne zahtevaju ni drva. Ukoliko razmisljate o tome da svoj dom obogatite kaminom, evo koje dileme treba pre toga treba razresiti.

index15

Tradicionalni kamini se cesto ne uklapaju u savremeni stil uredjenja enterijera, ali zato postoje oni ciji izgled i funkcionalnost odgovaraju savremenim potrebama zivota. Tu su, na primer, gasni kamini ili elektricne varijante, koji Vam omogucavaju autentican dozivljaj bez potrebe da gradite dimnjak. Kamini na bioetanol i struju su odlicna alternativa ukoliko zivite u malom stanu i gradu pa Vam je nezgodno da nabavljate drva.

43-elektricni_kamin_cadiz-6a036fbc3eb7ead6

Kamini se zapravo dele na otvorene i zatvorene, a za koji cete se odluciti zavisi samo od Vas, jer obe vrste imaju svojih prednosti – oni otvoreni obezbedjuju dozivljaj koji prizeljkujete, dok oni zatvoreni stede energiju. Zatvoreni kamini su i do 50% efikasniji, a to sto imaju staklena vratance pruza Vam dodatnu sigurnost u slucaju da imate decu i plasite se povreda.

panio_kg