Tirkizna boja u enterijeru – kako je upotrebiti

Tirkizna boja se moze naci u citavom spektru nijansi i veoma je laka za kombinovanje. Ako zelite da u svoj dom unesete dozu zenstvenosti, opredelite se za svetlije nijanse, dok su tamniji tonovi prefinjeniji i treba ih koristiti kada zelite da stvorite upravo takvu atmosferu. Tirkizna boja ima vrlo umirujuce dejstvo, sto je, pored samog atraktivog izgleda, jos jedna prednost.

lo umirujuce dejstvo, sto je, pored samog atraktivog izgleda, jos jedna prednost.

Tirkizno-u-enterijeru

Kada je u pitanju kombinacija tirkizne sa drugim bojama, nije na odmet da znate da cete efekat smirenosti ove boje dodatno pojacati budete uparili sa zutom. Ova kombinacija takodje deluje vrlo pozitivno, a ako zelite da Vam kuca ili stan deluju vrlo sveze, kombinujte tirkiznu sa zelenom bojom. Energicna atmosfera se dobija kombinovanjem tirkizne i narandzaste, a ako pripremate deciju sobu za devojcicu, ovu boju mozete ulepsati detaljima u nijansama roze boje za efekat neznosti.

i-S23VskL

Osim toga, za starinski izgled, tirkiznu treba kombinovati sa braon bojom, a ako zelite da u svom domu stvorite osecaj kao da ste na plazi, kombinujte je sa belom. Zlatni ili crno-beli detalji u sobi u kojoj preovladava tirkizna boja su vrlo interesantan i moderan izgled.

tirkizna_3

Ova boja pruza osecaj spokojstva i zadovoljstva, a zbog toga sto je specificna, cesto je biraju osobe koje sebe vide kao posebne na neki nacin. Dovoljno je da na par mesta u svom stanu postavite par detalja u ovoj boji, poput vazni, tepiha ili jaastuka, i vec ce se stvoriti osecaj balansa i eelegancije.

plavetnilo