Elegantan ili moderan – Kako odabrati trpezarijski sto

Stan u Kragujevcu ili Novom stanu, kuca u Beogradu ili na Zlatiboru – sta sve ove nekretnine imaju zajednicko? U svima njima je jedna prostorija centralni deo. Trpezarija je, odmah iza dnevne sobe, mesto gde porodica provodi najvise vremena i zato je uredjenju ove prostorije potrebno posvetiti dovoljno vremena. Jedan od vaznijih elemenata trpezarije jeste trpezarijski sto, koji se mora uklopiti u enterijer i biti odgovarajuce velicine. Posvetite dovoljno paznje odabiru ovog stola, jer to nije element koji se cesto menja.

orija centralni deo. Trpezarija je, odmah iza dnevne sobe, mesto gde porodica provodi najvise vremena i zato je uredjenju ove prostorije potrebno posvetiti dovoljno vremena. Jedan od vaznijih elemenata trpezarije jeste trpezarijski sto, koji se mora uklopiti u enterijer i biti odgovarajuce velicine. Posvetite dovoljno paznje odabiru ovog stola, jer to nije element koji se cesto menja.

index

Trpezarijski sto mora biti od cvrstog materijala, ako zelite da Vam traje vrlo dugo. Odlucite se za kvalitetan materijal, poput mehagonija ili hrasta, jer ce se takva investicija isplatiti. Sto od medijapana ili univera je daleko ekonomicniji od gore navedenih, ali se kvalitetniji i skuplji materijali ipak vise isplate jer su znatno izdrzljiviji.

ashelighdiningsetexpresso

Kada je u pitanju izgled stola, razmislite o staklu, jer se ono uklapa u svaki tip uredjenja, a narocito je dobro resenje za skucen  i mracan prostor. Stakleni trpezarijski stolovi se prave od posebne vrste stakla koje je otporno na razne uticaje, sto ovakav sto cini vrlo izdrzljivim. Ako Vam je cilj da ulozite u dugotrajan sto koji ce impresionirati goste, onda je mermer pravo resenje za Vas. Kvalitetan mermer ima vecu cenu, ali cete ga zato dugo koristiti zahvaljujuci vanvremenskom izgledu i izdrzljivosti.

coaster-san-vicente-glass-top-dining-table-in-walnut-stunning-glass-table-dining-room-ideas

Mozete se opredeliti za sto u boji, ali povedite racuna o izboru, kako ne biste morali da menjate sto kada se promeni trend. Zato u tom slucaju treba odabrati neku neutralnu nijansu koja nece izaci iz mode. Ako pak, vise volite eleganciju, tu su crni stolovi, koji su ipak malo prakticniji za trpezarije koje se ne koriste tako cesto, jer se na njim lako ostavljaju tragovi pa cete morati cesto da ga brisete i vodite racuna o ogrebotinama. Jedno od resenja za tragove prstiju na gornjoj povrsini stola jeste staklo.

Modern-Fitted-Dining-Room-Furniture-Featuring-Black-Varnished-Wooden-Dining-Chair-With-White-Fabric-Backrest-With-Black-Laminated-Wooden-Frame-Also-Black-Laminated-Wooden-Dining-Table