Spavaca soba – mirna oaza za opustanje

Ono sto je svakome od nas potrebno posle napornog dana jeste mirna soba za odmor i opustajuci san. To mozete dobiti ako stvorite opustajucu atmosferu u svojoj spavacoj sobi, a da biste to uradili pravilno, nije na odmet da saznate par preporuka. Evo kako da Vam spavaca soba bude dobro organizovana celina i pravo mesto za odmor.

a celina i pravo mesto za odmor.

spavaca-soba_MR_LIGHTMAN

Cak i ako zelite da Vasa spavaca soba bude upecatljiva, izbegavajte posteljinu koja je napadna i jarkih boja. Da biste stvorili oazu mira, potrebno je da preovladavaju neutralne boje, a sobi dajte licni pecat kroz jedinstvene, ali nenapadne detalje.

spavaca-soba-1407441125-43740

Zidovi ne bi trebalo da budu prazni, vec ih iskoristite da izrazite sebe kroz neko umetnicko delo ili da izlozite svoje drage fotografije u vidu mini galerije. Ne brinite o tome sta ste ili kako zakacili, bitno je samo da se Vama svidi krajnjii rezultat i da Vam omogucava da uzivate u toj sobi.

spavaca-soba-08

Kako su u vecini domova, narocito ako su u pitanju stanovi, spavace sobe male, ne smete dozvoliti nered. Nered ce Vam uneti nervozu i nemir, a ono sto zelite da postignete je upravo suprotno.

8dde87192b756fd65f32146571e90ceb

Pobrinite se da u Vasoj spavacoj sobi postoji vise izvora svetlosti. Svetlo bi trebalo da bude nenapadno i zato je potenciometar odlicno resenje, za razliku od lustera. Upotrebom kombinacije podnih, zidnih i stonih lampi cete postici pravi efekat i imacete potrebno osvetljenje bilo da citate knjigu ili gledate televiziju.

086307f50699