4 ideje za Vaše podove

Podne obloge su jedna od najvažnijih stavki u uređenju enterijera, jer one treba da budu kako funkcionalne, tako i estetski lepe, jer dominiraju u prostoru. One ostavljaju jak vizuelni utisak prilikom ulaska u prostoriju i mogu mnogo doprineti ukupnom utisku o enterijeru. Stoga pravilnom odabiru podnih obloga treba posvetiti posebnu pažnju. Podovi mogu biti topli, i tu se ubrajaju parket, laminat i tepisi, a mogu biti i hladni, kao što je to slučaj sa keramičkim pločicama i kamenom.

u podnih obloga treba posvetiti posebnu pažnju. Podovi mogu biti topli, i tu se ubrajaju parket, laminat i tepisi, a mogu biti i hladni, kao što je to slučaj sa keramičkim pločicama i kamenom.

35-tepisi talne_obloge_261_1

Laminat je podna obloga napravljena od iverice, a može se naći u mnogo različitih dezena. On se lako postavlja i održava, otporan je i može se upotrebiti u svakom ambijentu, u zavisnosti od teksture i dezena koji odaberete. Kada su u pitanju podovi, najveća dilema je ona između laminata i parketa. Parket se sastoji od parketnih pločica parketa, proizvodi se od više vrsta drveta i, premda je njegova cena dosta skuplja, viđa se u većini domova.

parket_laminat parket_laminat1

Keramičke pločice se koriste za kuhinje i kupatila jer se lako održavaju a ne propuštaju vodu. Budite pažljivi pri izboru boje, jer pravilno izabrane, one mogu potpuno da osveže ambijent i daju mu karakter. Generalno pravilo jeste da za manje prostorije birate svetlije boje i manje dimenzije, dok u većim prostorijama imate i veće mogućnosti.

keramicke_plocice_alcor_azulejos_festival Plocice-u-dezenu-drveta

Tepisi su neophodan element svake prostorije zbog funkcionalnih ali i estetskih razloga. Oni čine prostor toplijim i prijatnijim, samo treba pronaći one tepihe kojii se lako čiste. Premda su danas „čupavi“ tepisi veoma moderni, njihovo održavanje je malo teže, pa treba i to uzeti u obzir.

sintelon-tepisi-mondo-07 tepih-dekor-dom-meki (6)