Perfektan minimalisticki enterijer – Kako da postignete savrsen jednostavan dizajn

Razlika izmedju istinski zadivljujuceg, a minimalisticki dekorisanog enterijera i enterijera koji jednostavno nema dovoljno komada namestaja jeste jednaka razlici izmedju sofisticirane i monotone sobe. Stvaranje jednostavnog enterijera nije tako tesko, ali zahteva balans osnovnih elemenata funkcionalnog enterijera kako bi se dobila prava kombinacija.

onalnog enterijera kako bi se dobila prava kombinacija.

minimalist-living-room-furniture-as-living-room-furniture-design-For-the-interior-design-of-your-home-Living-Room-as-inspiration-interior-decoration-1

Kada prostor koji uredjujete nema mnogo predmeta, vrlo je bitno da posebnu paznju posvetite balansu, harmoniji i proporciji. Svi komadi namestaja moraju biti uskladjeni po velicini, ni jedan ne sme biti preveliki ili premali u odnosu na drugi, ni u odnosu na velicinu sobe. Namestaj mora biti ujednaceno rasporedjen po prostoriji, da se ne bi cinilo da je jedna strana suvise opterecena. To ne znaci da svi komadi moraju biti identicni, pa cak ni delovi iste kolekcije, ali moraju biti uskladjeni. Ukoliko zelite da se neki dekorativni detalj istice po velicini, on mora biti zaista preveliki ili premali, da bi se znalo da ste to uradili namerno.

minimalist-living-room-in-minimalist-living-room-design-minimalist-cool-minimalist-living

Ako vec soba koju uredjujete nece imati suvise namestaja, neka to budu probrani, kvalitetni komadi koji ce u prvi plan staviti Vas jednostavan ali sofisticiran ukus. Podjednako treba voditi racuna i o detaljima koji ce dodatno ukrasiti prostoriju i govoriti o Vasem ukusu. Ono sto po pitanju detalja treba traziti jesu oni elementi koji nisu suvise upecatljivi na prvi pogled, ali sobu cine elegantnijom bez suvisnog pretrpavanja.

3-modern-living-room

Kod minimalistickih enterijera je svetlo posebno vazno. Kada je u pitanju prirodna svetlost, odaberite sto prozirnije zavese tako da ne blokirate njen prolaz, a kada se radi o vestackoj svetlosti, ulozite u efektan luster koji ce doprineti kompletnom utisku. Takodje bi trebalo da potrazite i zanimljive stone ili podne lampe tako da jacinu svetlosti mozete da regulisete po zelji i potrebi.

899