Zašto nastaju ledenice i kako sprečiti njihovu pojavu

December 19, 2016 08:00

Ledenice su vrlo česta pojava tokom zime, a vrlo su opasne i mogu ugroziti život ljudi ili izazvati oštećenja na kolima ili delovima kuće, pa je zato neophodno sprečiti njihovu pojavu. Ovo je pravi način za to.

<

img class="alignnone size-medium wp-image-3748" src="http://auto.zanimacija.com/wp-content/uploads/2016/12/23-600x450.jpg" alt="23" width="600" height="450" />

Ukoliko kosi krov ili tavan nisu pravilno izolovani, topao vazduh iz kuće prolazi kroz konstrukciju. Ta toplota je dovoljna da otopi donji sloj snega koji se nalazi na krovu a voda koja tom prilikom nastaje dolazi do nadstrešnice krova, lagano se zamrzava i pretvara u ledenice.

21

Da biste sprečili ovakvu opasnu pojavu na svojoj kući, potrebno je da Vaša kuća ima adekvatnu termoizolaciju kako bi sva toplota ostala unutar nje. Ukoliko nemate odgovarajuću termoizolaciju, možete iskoristiti i vodonepropusnu foliju koja se postavlja na krov kuće.

22

Ovakva folija, koja je paropropusna, ali vodonepropusna, biće dovoljna zaštita od opasnih ledenica, koje čak mogu oštetiti i krov Vaše kuće, jer je led težak i može napraviti značajnu štetu kada se oslobodi.


Prethodni članak