Tirkizna boja za prijatan ambijent

Uvođenje tirkizne boje u enterijer je jedan od interesantnijih trendova koji omogućavaju da se stvori prijatna, svetla atmosfera puna inspiracije. Ona se može naći u najrazličitijim tonovima i daje široke mogućnosti za kombinovanje. Tirkizna boja se povezuje sa mirom, srećom i harmonijom, ona daje energiju prostoru a ukućanima pruža osećaj mira i spokojstva. Premda je neki smatraju bojom leta, ona je adektvatna za bilo koje godišnje doba, a ono što je kod nje tako privlačno jeste to što stvara romantičnu atmosferu plaža i tirkiznih nijansi mora. Evo nekoliko ideja za uređenje doma upotrebom ove boje.

ona daje energiju prostoru a ukućanima pruža osećaj mira i spokojstva. Premda je neki smatraju bojom leta, ona je adektvatna za bilo koje godišnje doba, a ono što je kod nje tako privlačno jeste to što stvara romantičnu atmosferu plaža i tirkiznih nijansi mora. Evo nekoliko ideja za uređenje doma upotrebom ove boje.

преузимање duh-tirkiza-za-dugi-osjecaj-ljeta-foto_4

Upotreba tirkizne boje mestimično ali uz ponavljanje daje osećaj elegancije i izbalansiranosti. Ukoliko niste planirali da skoro krečite, tirkiznu boju možete da unesete kroz razne detalje. Za starinski izgled, kombinujte tirkiznu sa smeđim tonovima, a da oživite sliku plaže u svom domu, kombinujte je sa belom. Kombinacija tirkizne i zelene je posebno interesantna jer prostor čini svežim, ali možete je kombinovati i sa žutom i ljubičastom.

post_82 i-S23VskLbluelivingroom_thumb[2]

Bilo da želite da Vam tirkizna boja bude osnovna ili ćete se opredeliti za detalje u ovoj boji, ona će sigurno doneti dašak leta i mora u Vaše prostorije. Ukoliko želite da svi zidovi u jednoj sobi budu u ovoj boji, opredelite se za manje upadljive nijanse, a ako želite da naglasite samo jedan zid, možete probati i neki jarkiji ton. U tom slučaju je savet da ostali zidovi budu beli. Tirkizna boja se uklapa u sve stilove, a ono što je najbitnije jeste da boja bude čista.

duh-tirkiza-za-dugi-osjecaj-ljeta-foto_4 ColombiniCasa