Uredite eksterijer – kreativne ideje za vase dvoriste

Ne zapostavljajte eksterijer Vaše kuće –on je podjednako važan kao i enterijer. Posvetite jednaku pažnju dvorištu. Uredna trava, negovano cveće, prelepa bastenska garnitura i drugi ukrasni detalji doprinose ukupnom estetskom utisku koji Vaš dom odaje. Evo nekoliko ideja i saveta koji Vam mogu dati inspiraciju za uređenje Vašeg dvorišta.

mogu dati inspiraciju za uređenje Vašeg dvorišta.

uredjenje-dvorista-12 images (2)


Iako je cveće dovoljno dekorativno samo po sebi, možete ga učiniti još interesantijim. Iskoristite kante za vodu, drvenu burad ili šta god je Vama zanimljivo da u njima izložite svoje negovano cveće. Nemojte stati samo na cveću – uredno pokošena trava, drveće pa čak i žbunje ne zahtevaju mnogo truda a mnogo će doprineti lepoti Vašeg dvorišta.

images images (5) images (3) images (1)
Ukoliko ste u mogućnosti, dodajte vodeni element. Bazen, fontana ili mali ribnjak biće najinteresantniji detalj u dvorištu. Za veće poduhvate možete se obratiti profesionalcima, ali opremu za izradu baštenskih vodenih elemenata možete pronaći u specijalizovanim prodavnicama, a obično ih je lako instalirati, pa to možete uraditi i sami.

преузимање преузимање (1) images (7) images (6)
Mesto i izgled baštenskog nameštaja takođe treba pažljivo birati. Potrudite se da takva garnitura stoji na nekom mirnijem mestu i tako ćete stvoriti svoj mali raj za odmor. Neka garnitura bude prozračna radije nego masina, a možete je čak i prefarbati po svojoj želji. Garniture za sedenje često ne zahtevaju preveliko ulaganje, samo sečekajte popuste u velikim prodavnicama.

images (8) images (9) dvoriste1-704x340