Kako da osvezite Vas dom uz minimalna ulaganja

Ako želite da osvežite prostor u kome živite, treba da znate da Vam za to nije potrebno puno novca ni vremena. Da biste uneli neke novitete, ne morate da kupujete skupe komade nameštaja – pogledajte par saveta kako sa malo ulaganja možete napraviti veliku razliku.

pretvorite dnevnu u spavacu sobu (6)

ww.svenekretnine.com/blog-images/uploads/2015/01/pretvorite-dnevnu-u-spavacu-sobu-6.jpg">pretvorite dnevnu u spavacu sobu (6)


Najefektnija promena koju možete načiniti jeste da prekrečite zidove. Nije potrebno mnogo materijala, a da biste prekrečili čitavu sobu biće Vam potrebno samo par sati. Pročitajte nešto o psihologiji boja i odlučite se za onu koja će najbolje pristajati datoj prostoriji. Čak ne morate da krečite celu sobu – prekrečite jedan zid u tamniju nijansu u odnosu na boju na ostalim zidovima i to će uneti dovoljno noviteta u prostoriju.

1407396380_nijanse-citrusa-enterijer-1 (1)10-najboljih-boja-za-zidove-koje-se-uklapaju-uz-sve-1deo_800x600
Ukoliko je moguće, napravite drugačiji raspored nameštaja. Premda Vas ova promena ništa neće koštati, ne dozvoljavaju sve prostorije ovakav podvig. Ako Vam je stan mali a trenutni razmeštaj jedini moguć, ovakva vrsta promene nije za Vas.

27-284x213
Slike i ogledala mogu da promene karakter neke prostorije. Dok slike govore o Vašoj porodici i Vama kao ličnosti, ogledala prostoriju čine većom. Idealno bi bilo da se u ogledalu ogleda neki divan prizor. Ovakve investicije ne koštaju mnogo a dosta znače. Ponuda ogledala je velika po pitanju oblika, ramova, šara za peskiranje i slično. Potrebno je samo da odaberete onaj tip koji se Vama najviše dopada.

n501455d0df306 28702_shutterstock_30747430_iff

Kupite biljku koju ćete staviti u najusamljeniji ugao prostorije i tako unesite prirodu u Vaš dom. Pobrinite se da biljka ima dovoljno svetlosti. Ako je potrebno, instalirajte neko osvetljenje, koje će takođe lepo akcentovati taj ćošak sobe u večernjim satima.

images (1)Sansevijerija