Cist dom – Kako da ocistite svoj dusek

S obzirom na to da trecinu zivota provedemo na njima, vrlo je vazno da nam duseci budu cisti. Kako svako od nas provede u proseku 6 do 8 sati dnevno u krevetu, logicno je da se na duseku moze naci sve od vlasi kose pa do prosute kafe.  Iako se moze ciniti da ciscenje duseka moze biti tesko, uz ovih par saveta to Vam nece predstavljati nikakav problem.

vih par saveta to Vam nece predstavljati nikakav problem.

fresh-mattress

Potrazite odgovarajucu zastitu za svoj dusek. Neka to bude prekrivac koji moze da se pere a koji bi stajao izmedju duseka i Vase posteljine i tako ce on biti maksimalo zasticen. Osim toga, svake nedelje taj prekrivac treba prati u vrucoj vodi kako bi on stalno bio cist i bezbedan za upotrebu, a i potpuno stitio sam dusek.

877

Kada pocnete da koristite tek kupljeni dusek, preporuka je da ga okrecete jednom u dve nedelje, dok kasnije to mozete da cinite jednom u dva meseca. Jednom mesecno bi trebalo da usisate dusek i to uz pomoc nastavka za usisivac koji se koristi za stof. Pre usisavanja, nanesite malo sode bikarbone pomesane sa par kapi nekog esencijalnog ulja i ostavite da odstoji par sati.

89

Ako nesto prospete, vrlo je bitno da to odmah ocistite kako ne bi ostala fleka. Ne samo sto nakon 72 sata fleku verovatno vise necete moci da uklonite, vec prosute tecnosti mogu da izazovu budj koja je vrlo losa za zdravlje i nije preporucljivo da spavate na takvom duseku. Ako ste u mogucnosti, dusek odnesite na profesionalno ciscenje svakih sest meseci.

pranje-i-ciscenje-namestaja-416-365766