Kako izabrati pravi luster za Vas dom

Lusteri imaju ne samo prakticnu, vec i veoma vaznu estetsku ulogu. Pravi luster moze lako da ucini prostoriju elegantnijom i otmenijom, ali kako odabrati takav komad? Evo par osnovnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir i koje pravi luster za Vas dom treba da zadovolji.

57 75bc2__country-living

ww.svenekretnine.com/blog-images/uploads/2015/07/57.jpg">57 75bc2__country-living

Luster treba tretirati kao deo namestaja i sastavni deo svakog enterijera. Radi balansa, potrebno je uskladiti velicinu lustera sa velicinom sobe i ostatka namestaja. To znaci da se uz vecu sobu i glomazan namestaj slaze luster vecih dimenzija. Kada je u pitanju mala soba, luster koji odaberete ne mora biti srazmerno mali, ali je bitno da bude sto jednostavniji kako soba ne bi delovala pretrpano. Ipak, bez njega prostorija moze delovati prazno i nedovrseno, sto dovoljno govori o njegovoj vaznosti.

elegantni-stil-505x342 chandeliers-living-room

Kada je u pitanju oblik lustera, pravila ne postoje – okrugao luster moze odlicno da se uklopi u cetvrtastoj prostoriji. Ono sto je mnogo vaznije jeste stil lustera i njih bi zapravo trebalo tretirati kao umetnicka dela. Cak i pored toga treba da povedete racuna o tome da ne preterate i odaberete luster koji je suvise bogat detaljima za velicinu date prostorije. Osim toga, jedan luster je sasvim dovoljan za stambene prostorije, a za dva se mozete odluciti samo ako je u pitanju vrlo velika soba i to ako ima dva odvojena dela za sedenje.

modern-living-room-chandelier chandeliers-living-room

Premda se smatra da je prava visina izmedju poda i lustera oko 2m, sve zavisi od prostorije i efekta koji zelite da postignete. Bitno je da Vasi gosti, dok prolaze ispod lustera, ne steknu osecaj da ce se udariti, ali u prostorijama gde zelite malo dramaticniji izgled, mozete ga zakaciti i malo nize, na primer u trpezariji iznad stola.

Veranda-Linear-Chandelier-2 download